5.5 C
Vranje
četvrtak, 2 decembra, 2021
NaslovnaVestiPolitikaSRS: Vranjska Palestina zaboravljena od gradske vlasti

SRS: Vranjska Palestina zaboravljena od gradske vlasti

Gradski odbor Srpske radikalne stranke (SRS) u Vranju podseća javnost je da vranjsko naselјe Palestina decenijama zaboravlјeno od gradske vlasti.

Saopštenje koje je potpisala predsednica Pčinjskog okružnog odbora prenosimo u celini:

Stotine stanovnika ovog naselјa nemaju asfalt, kanalizaciju i javnu rasvetu, a deo su grada Vranja. To je bruka i sramota, kako nekadašnje vlasti koju su predvodili socijalisti, tako i ove koju predvode naprednjaci. U tom naselјu žive pošteni i vredni lјudi koje vlast tretira kao „slepo crevo”. Nama, srpskim radikalima, neshvatlјivo je da se vlast u Vranju danima bavi sama sobom i unutarstranačkim obračunima, dok lјudi pored kojih prolaze žive kao u 18. veku. Naime, posle svake kiše, naselјe Palestina pliva u fekalijama. Vlast to zna i ništa ne preduzima da to reši. Celim naselјem širi se neopisivi smrad i sasvim je realna opasnost da se pojavi zaraza. Kako nema kanalizacije kojom bi fekalije bile odvedene iz naselјa, one ostaju po ulicama i stvaraju blato po kome lјudi gaze kako bi došli do svojih kuća. Pitamo se da li ova vlast hoće da živimo u zlatnom dobu ili da plivamo u fekalijama do guše! Je li to budućnost naše dece i nas? Odgovor na to pitanje trebalo bi da daju vranjski naprednjaci i socijalisti. Nadamo se da SPS postoji u Vranju i da nisu svi prekalјeni borci za fotelјe. Valјda je i među njima ostao poneki čestiti čovek koji se stidi ovakve stvarnosti u naselјu Palestina. Mi, srpski radikali, kao glas naroda, javno pitamo gradsku vlast na šta troši novac od zaduživanja Vranja, ako u Vranju postoje naselјa bez ikakvih uslova za život! Svaki normalan čovek u Vranju mora se zapitati šta gradska vlast uopšte radi ako mirno posmatra kako građani plivaju u fekalijama! Za šta ti lјudi dobijaju platu? Da li ih je bar malo sramota kada građanima u tom naselјu naplaćaju poreze na imovinu? Nama, srpskim radikalima, neshvatlјivo je da problemi u naselјu Palestina nisu prioritet za vranjsku vlast. Mi, srpski radikali, podsećamo gradsku vlast da je krajnje vreme da ispuni svoja predizborna obećanja i da sanira postojeće probleme u naselјu Palestina.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Saša Stojković – Babačko

U ranim jutarnjim satima u niškom Kliničkom centru, nakon kraće bolesti u Nišu u 58. godini preminuo je vlasnik i glavni i odgovorni urednik...

Epidemiološki presek: Manje obolelih, dvoje preminulih

Zdravstveni centar dobio novi savremeni skener