-10.1 C
Vranje
utorak, 25 januara, 2022
NaslovnaMigracije"Priča o ženi" u Galeriji Narodnog muzeja

„Priča o ženi“ u Galeriji Narodnog muzeja

U Galeriji Narodnog muzeja 2. jula biće otvorena izložba fotografija pod nazivom „Priča o ženi“. Reč je o fotografijama nastalim spontano u vranjskom Centru za prihvat migranata koje na poseban i jedinstven način pričaju o ženi.

Fotografije obuhvaćene izložbom „Priča o ženi“, nastale su tokom aprila i maja 2020.godine i vanrednog stanja zbog Kovid-19 epidemije. Bio je to beg od stvarnosti za 80 žena i devojčica iz Avganistana, Irana, Iraka i Sirije, način da kreativno provedu vreme i međusobno se osnaže u periodu dodatne neizvesnosti i izolacije.

Kao rezultat izrade venčića od cveća, nastale su fotografije učesnica radionica sa njihovim krunama od cveća, od kojih su 32 izabrane za izložbu. Fotografije su prikaz lepote, snage i nade žena, uprkos svim izazovima. Ovu seriju radionica organizovala je Međunarodna organizacija za migracije (IOM), u saradnji sa partnerima i u okviru Podrške EU upravljanju migracijama u Srbiji.

Izložba će biti svečano otvorena 2. jula, a posetioci će postavku moći da pogledaju do 10. jula.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Dr Dušan Spasić

Čuveni hirurg iz Surdulice dr Dušan Spasić, koji je živeo i radio u Beogradu  preminuo je u svojoj 64.godini života. Rođen je 28. januara...

IN MEMORIAM: Vladimir – Vlada Ranđelović