Naslovna Moj ljubimac Masovno trovanje životinja u Trgovištu

Masovno trovanje životinja u Trgovištu

U opštini Trgovište u noći između subote i nedelje desilo se masovno trovanje životinja. Kako su ispričali meštani otrovano je sedam pasa lutalica, jedan vlasnički pas i pet mačaka.

Meštani su uznemireni zbog ovog događaja, sumnjaju da je korišćen hemijski otrov i kako kažu ovo nije prvi put da se truju životinje u ovoj opštini.

Prilično smo zabrinuti, zbog svega jer ko god to da radi, ugrožava i životinje i ljude. Mom komšiji je umro vlasnički pas u najgorim mukama – priča mlađi meštanin Trgovišta.

Iako se spekuliše da se opština na ovaj način „reševa“ napuštenih životinja, predsednik opštine Nenad Krstić, oštro demantuje te priče.

Mi nemamo šinterske službe, već po potrebi angažujemo nadležne iz Vranja. Siguran sam da ne postoji nikakvo organizovano trovanje. U svakom slučaju nisam imao informaciu da se to desilo i tražiću da se što pre otkrije ko stoji iza ovakvih stvari – kaže Krstić.

Jedan slučaj trovanja životinja u opštini Trgovište je prijavljen policiji. Meštani mole za pomoć ljude koji se bave zaštitom životinja kao i policiji da im pomogne da zaštite životinje,jer ovo je drugislučaj masovng trovanja na teritoriji opštine u poslednjih godinu dana.

Buy Me A Coffee

Popularno

Ana Ilić iz Vladičinog Hana dobitnica svetskog priznanja „crni biser“

Ana Ilić iz Vladičinog Hana diplomirani filozof, pesnikinja i kreativac koji pravi neverovatan spoj umetnosti i filozofije, koja nakon završenog fakulteta živi i radi...

Rebrača u neformalnoj poseti vranjskoj vinariji i destileriji

Nebojša Stošić

IN MEMORIAM: Nebojša Stošić