15.4 C
Vranje
utorak, 27 septembra, 2022
NaslovnaRelax kutak"Igre bez granica" po prvi put u Vranju

„Igre bez granica“ po prvi put u Vranju

Vranje je jedan od 10 gradova u Srbiji u kojima će biti održane City Games – igre bez granica, serija takmičenja između ekipa evropskih gradova. Nesvakidašnje igre, mnogo adrenalina, timski rad i nezaboravno druženje očekuju svakog ko se 18. jula bude našao na Jumkovom bazenu od 19:30. Takmičari ne moraju biti profesionalni sportisti. Tim se sastoji od 6 članova od kojih dvoje moraju biti ženskog pola. Učešće je besplatno, a svi zainteresovani se mogu prijaviti preko službene web stranice www.city-games.com.

City Games su međunarodni sportsko – zabavni projekat organizovan kao serija takmičenja između ekipa – predstavnika evropskih gradova. Osmišljene su i pokrenute 2010. godine pod imenom “Jadranske igre”. Nakon par sezona, igre su se počele širiti van Jadrana i postaju sve popularnije na evropskoj sceni pa menjaju ime u City Games. Na igrama je osim Srbije, učestvovalo još 11 zemalja: Mađarska, Italija, Luksemburg, Češka, Velika Britanija, Poljska, Nemačka, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Slovenija.

Na City Games 2018  će se takmičiti čak 150 timova iz različitih zemalja. Grad pobednik iz Srbije imaće priliku da učestvuje na velikom međunarodnom finalu sa još 16 zemalja 2020. godine u Luksemburgu.
City Games je osmišljen kako bi podsticao saradnju između država kroz razmenu turističkih, kulturnih i ekonomskih aktivnosti na nivou gradova.
City Games imaju misiju da gledaoce i takmičare  zabave i edukuju kroz upoznavanje kulturne baštine i tradicije raznih evropskih gradova.

Prošle godine na kupalištima širom Srbije nastupali su predstavnici naših gradova a sa tribina su ih bodrili mnogobrojni navijači.

Najspretniji bio je grad Kragujevac koji je predstavljao našu zemlju na međunarodnom polufinalu.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Rock festival ,,Downhill“ u Vranju

U subotu 10.septembra, od 21 sat u sali Omladinskog kulturnog centra (OKCE) u Vranju, biće održan rock festival ,,Downhill", koji organizuju Grad Vranje i...
vencanje-mlada-mladozenja

Najzanimljiviji svadbeni običaji u Srbiji