-4 C
Vranje
sreda, 19 januara, 2022
NaslovnaRelax kutakITDobri smartfoni postaju pristupačniji

Dobri smartfoni postaju pristupačniji

Veliki broj korisnika smartfona sve duže vreme koristi svoj uređaj, te se teže odlučuje na novi model, naročito na one iz premijum kategorije.

To su shvatili i proizvođači, pa sve češće nude uređaje odličnih performansi u srednjem cenovnom rangu. Čak i Apple, koji je svoj iPhone od samog početka pozicionirao kao premijum liniju, sada je predstavio iPhone SE. Novi SE model je zapravo druga generacija ovog modela, i u poznatom kućištu modela iPhone 8 donosi unutrašnjost sličnu onoj iz modela 11 – pre svega A13 procesor. iPhone takođe ima ‘computational processing’ endžin za kameru, što joj omogućava fotografije i 4K video koji se po kvalitetu ne razlikuje puno od najskupljih iPhone modela. SE je sada najjeftiniji iPhone, mada će se 8 Plus i dalje prodavati na nekim tržištima.

Samsung je takođe poslednjih godina sa svojom A serijom postigao veliki uspeh u srednjem segmentu. Novi A51 donosi višestruki sistem kamera, displej preko celog prednjeg dela telefona i ‘punch hole’ selfi kameru.

I Google, kao tvorac Android OSa ima ‘keca u rukavu’ kada je u pitanju srednja kategorija smartfona. Pixel 3a ima jednu od najboljih kamera na tržištu, a iako ima naizgled jednostavan dizajn, mnogi korisnici žele baš takav izgled svog uređaja. Tu su i softverske nadogradnje koke Pixel telefoni dobijaju pre drugih Android uređaja.

Sve u svemu, stiglo je vreme kada i za par stotina eura možete dobiti odličan uređaj koji će vas služiti godinama.

Ivan Trajković

Buy Me A Coffee

Popularno

Zgažene ovce kod sela Pavlovac

Kod sela Pavlovac na regionalnom putu, kod skretanja za selo Rataje kako javljaju čitaoci VOM -a desila se saobraćajna nezgoda kada je vozač Golf...

Zgrada Stare Hirurgije u novom ruhu