18.3 C
Vranje
petak, 22 oktobra, 2021
NaslovnaRelax kutakITŠpijunski softver za FB Messenger

Špijunski softver za FB Messenger

Odavno je prošlo vreme kada smo mislili da nas dobra lozinka štiti od špijuniranja na internetu. Stručnjaci za računarsku bezbednost otkrili su novu vrstu špijunskog softvera pod imenom WolfRAT.

Iako je po svojoj prirodi ovaj softver malwer, on ima i neke osobine koje drugi nemaju. Naime, WolfRAT može da se ‘preruši’ u standardne Android aplikacije, a koristi softverske procese i elemente kao i pravi delovi operativnog sistema. Može da kopira i sve poruke, slike, video snimke i aktivnosti iz aplikacija Messenger i WhatsApp, te da ih pošalje preko Interneta. Takođe, može i da enkriptuje sve podatke na telefonu i učini ga praktično neupotrebljivim, te se mora instalirati ceo Android.

Zanimljivo je i da je WolfRAT sposoban da presreće poruke iz veoma popularne aplikacije za sigurno dopisivanje Line. Većina stručnjaka smatra da iza ovog softvera stoji nemačka grupa programera Wolf Research, koja je i ranije pravila ovakav špijunski softver – i prodavala ga mnogim Vladama i organizacijama u Aziji.

Ivan Trajković

Buy Me A Coffee

Popularno

Tamara Grujić i ekipa njene emisije sređuju dom porodice iz Trgovišta

Poznata TV voditeljka Tamara Grujić i ekipa emisije „Radna akcija sa Tamarom“, od nedelje, sedam dana će boraviti u opštini Trgovište u svojoj dobro...