28.3 C
Vranje
četvrtak, 18 avgusta, 2022
NaslovnaRelax kutakITVaš DSLR kao web kamera

Vaš DSLR kao web kamera

Rad od kuće i sastanci preko interneta, uz pomoć aplikacija kao što su Skype i Zoom postali su svakodnevnica velikom broju ljudi u Evropi, pa i u našoj zemlji.

Ipak, kvalitet video poziva, pored brzine i kvaliteta vaše internet konekcije, najviše zavisi od kvaliteta vaše Web kamere. Najveći broj Web kamera na laptopovima kao i onih sa USB konekcijom je prilično loš, uz izbledele boje i lošom oštrinom slike.

Zato je kompanija Canon omogućila svim vlasnicima njihovih DSLR foto aparata da ih koriste kao Web kameru. Sve što treba da uradite je da sa njihovog sajta preuzmete mali program za Windows koji omogućava operativnom sistemu da DSLR prepoznaje kao standardnu Web kameru.

Na ovaj način dobijate superiornu sliku za Web streaming, video konferencije ili YouTube video. Podržani su svi DSLR modeli novijeg datuma, a Canon će dodati i još opcija za neke od modela iz 1D i 5D serija.

Lista trenutno podržanih DSLR aparata

Ivan Trajković

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Saobraćajna nezgoda kod Pržara

Na putu do Pržara večeras se dogodila saobraćajna nezgoda. U udesu pasata i traktora povređeno je pet osoba, potvrđeno je VOM - u u...

Podrška Kantaru stiže iz Udruženja paraplegičara