Naslovna Relax kutak Poznati vranjski trgovac Branko Civrić nije želeo televizor i radio aparat u...

Poznati vranjski trgovac Branko Civrić nije želeo televizor i radio aparat u svojoj kući

Branko Civrić čovek pitome naravi, čuveni vranjski trgovac, koji je izgradio impozantnu kuću u centru grada, za koju i danas svi kada objašnjavaju taj deo grada kažu „kod Civrića“, nikada nije želeo radio aparat ili televzor u svojoj kući. Njega je zanimao samo posao i sve ostalo što je mimo posla pisalo je u „Politici“ koju je redovno čitao.

Bila je to jedna od najbogatijih kuća u gradu, ja sam bio podstanar kod Civrića koga sam upoznao još kao učenik dok sam obavljao praksu u njegovim radnjama, svakako je mogao sebi da priušti tu novotariju, ali nije želeo da ništa remeti njegov mir i rutinu – započinje priču za VOM Đorđe Mladenović, koji kaže da su ga čuveni trgovac Civrić i njegova supruga tretirali kao svoje dete.

Mladenović kaže da su bili skromni ljudi, da je od Civrića naučio mnoge stvari o poslu, ali i o životu.

Ja sam imao televizor i često sam zvao Branka da zajedno pogledamo nešto, ali je uvek odbijao govorio je da ga ne zanimaju te novotarije – priča Mladenović.

Ovaj trgovac u penziji kaže da je Civrić je živeo skromno i umro skromno, bila je subota i malo ljudi je čulo da je preminuo čuveni vranjski trgovac Civrić. Sahranjen je na šapranačkom groblju u Vranju u blizini crkve.

Buy Me A Coffee

Popularno

Ubijena Sara Asanović na OMV pumpi u Vranju

Sara Asanović (27) ubijena je večeras u kafiću na OMV pumpi u Vranju. U nju je kako je VOM-u potvrđeno u istražnim organima ispaljeno...

OVO JE SARIN UBICA: Ako imate bilo kakvu informaciju javite policiji

Ubica Sare Asanović već bio u zatvoru zbog ubistva

SSP: Grad pred bankrotom