17.1 C
Vranje
nedelja, 3 jula, 2022
NaslovnaRelax kutakSrpska premijera filma o homeopatiji

Srpska premijera filma o homeopatiji

U subotu 22. decembra u Dorćolskom narodnom pozorištu premijerno će biti prikazan film “Magične pilule“, autorke Anande Mor.

Revolucionaran dokumentarni film „Magične pilule“ postavlja pitanja o naučnoj zasnovanosti homeopatije.  Odgovori koje film pruža mnoge će iznenaditi. Da li je homeopatija bezopasna, pristupačna i efikasna medicina? Ili je opasan placebo?

Filmski stvaralac i homeopata, Ananda Mor, u jednom periodu postala je meta medijskih kleveta protiv homeopatije, što ju je nagnalo da krene na put oko sveta kako bi otkrila da li je homeopatija istinski naučno zasnovana i efikasna, ili samo placebo koji potencijalno ugrožava živote.

Film Magične pilule poziva gledaoce da sami odluče, prikazujući im nova naučna otkrića i prave rezultate koji izazivaju razmatranje takvih pretpostavki.

Mnogi medicinski časopisi odbijaju da objave pozitivne studije zbog sistemske pristrasnosti, a mediji izvrću istinu izostavljanjem informacija. Radi se o ogromnim ulozima, jer ako homeopatija deluje, to može da promeni čitav medicinski sistem. Homeopatija može da pruži bezbednu, jeftinu i efikasnu medicinsku zaštitu. Da li je istina pokopana?

Putujte sa Anandom u Tanzaniju, gde bračni par homeopata tokom poslednjih 25 godina uspešno pomaže hiljadama pacijenata sa HIV/AIDS dijagnozom u najzabačenijim delovima regiona. Na Kubu, gde je bila jedina osoba kojoj je dozvoljeno da uđe u područje pod karantinom i da sa lica mesta prikaže kako je homeopatskim lekom datim milionima ljudi za nekoliko nedelja zaustavljena epidemija. U Kalkutu, gde se u Banerdži klinici postižu nezamislivi, a javnosti nepoznati uspesi u lečenju neizlečivih tumora mozga i drugih vrsta kancera. U Mumbai, gde je inženjer hemije otkrio nano čestice u najvećim razblaženjima lekova. I konačno u Švajcarsku, gde je studija podneta Vladi dovela do uvođenja homeopatije u sistem zdravstvene zaštite.

Ananda Mor ima bogato iskustvo rada u pozorištu, što joj je omogućilo da se usavršava u pisanju, režiji i glumi. Potaknuta ličnim izlečenjem od dugogodišnje depresije, koja nije reagovala na standardne tretmane, odlučila je da se posveti homeopatiji. Sa praksom je počela 2005. godine, posebno radeći na autizmu i imunitetu. Vlasnica je homeopatske ordinacije, klinike i knjižare ’Riverdale Homeopathy’. Održava tesnu saradnju sa homeopatskim zajednicama širom sveta. Zbog angažovanja i uspeha, o njoj su pisali magazini ’The Walrus’ i ’Toronto Life’. Njen debitantski film Magične pilule rasvetljava nepoznanice o homeopatiji.

Premijera filma u Srbiji je zakazana za 18 sati.

Buy Me A Coffee

Popularno

MURAL KOJI JE PODELIO VRANJE: Ne sudi već čovek budi

Čini mi se godinama već slušam ideju veterana da Vranje dobije mural posvećen ruskom dobrovoljcu Albertu Andijevu. Čula sam sledeće komentare “Muka mi je...

MILENA ŠKARIĆ: Nečije malo, nekome puno znači

Umetnost i priključenija na buvljaku