Naslovna Vesti 40 novozaraženih u Pčinjskom okrugu

40 novozaraženih u Pčinjskom okrugu

Prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje u Vranju kod 40 osoba potvrđen je korona virus. Od tog broja 26 je iz Vranja, 10 iz Preševa i po dvoje iz Bujanovca i Surdulice.

U kovid bolnicama u Vranju hospitalizovana su 62 pacijenta, od kojih su 52 pozitivna na koronavirus. Sa bronhopneumonijom je 58 pacijenata, na kiseoniku 25. Primljena su 4 pacijenta, a otpuštena 3, od kojih je 1 transportovan za Niš. Među hospitalizovanima nema dece.

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 127 pregleda, a ukupan broj prvih pregleda je 79.

Na današnjoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije, kojom je predsedavao komandant dr Slobodan Milenković između ostalog razmatrana je trenutna epidemiološka situacija na teritoriji grada Vranja.

Apelujem na sve građane na poštovanje svih propisanih mera i naglašavam da je najvažnija lična odgovornost svakog pojedinca. Na taj način štitite sebe i svoje bližnje, a to je u ovom trenutku najvažnije – rekao je  Milenković.

Takođe, razmatran  je i usvojen izveštaj stručno-operativnih timova o kontroli poštovanja propisanih mera zaštite od virusa COVID-19. U vezi sa tim, stručno-operativnim timovima naloženo  je praćenje stanja u okviru privrednih subjekata, kao i javnih i komunalnih preduzeća, pravnih lica i preduzetnika koji obavljaju prevoz putnika, kao i praćenje stanja u okviru pravnih lica i preduzetnika koji obavljaju delatnost u oblasti trgovine na malo, usluge u oblasti ugostiteljstva, i usluge u trgovinskim centrima i sličnim objektima,  kao i timu za praćenje stanja u okviru školskih i predškolskih ustanova, i ustanova čiji je osnivač Grad Vranje, da u saradnji sa republičkim inspekcijama i Policijskom upravom u Vranju, nastave sa intenzivnom kontrolom poštovanja preventivnih mera zaštite od virusa KOVID-19.

Takođe, Gradski štab za vanredne situacije još jednom je  apelovao  na sve poslodavce koji posluju na teritoriji grada Vranja, da redovno preduzimaju sve neophodne preventivne mere u skladu sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, Uredbom o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti KOVID-19 , kao i preporukama i uputstvima nadležnih ministarstava u cilju sprečavanja širenja infekcije. Poslodavac je dužan da u cilju osiguranja zaštite i zdravlja zaposlenih, radno angažovanih i stranaka obezbedi sve, opšte, posebne i vanredne mere koje se odnose na higijensku sigurnost objekata i lica. Takođe, poslodavac je dužan da imenuje lice koje prati sprovođenje epidemioloških mera, kao i da podatke o imenovanom licu jasno istakne na ulazu u objekat.

Buy Me A Coffee

Popularno

Ubijena Sara Asanović na OMV pumpi u Vranju

Sara Asanović (27) ubijena je večeras u kafiću na OMV pumpi u Vranju. U nju je kako je VOM-u potvrđeno u istražnim organima ispaljeno...

Bivša novinarka iz Vranja uhapšena u Španiji

OVO JE SARIN UBICA: Ako imate bilo kakvu informaciju javite policiji

Ubio se Marjan Stamenković ubica Sare Asanović