NaslovnaVestiCOVID -19COVID 19: Procenat zaraženih u odnosu na testirane sve niži

COVID 19: Procenat zaraženih u odnosu na testirane sve niži

Prema  podacima Zavoda za javno zdravlje u Vranju procenat zaraženih u odnosu na testirane u Pčinjskom okrugu je sve niži i on danas iznosi 5,12 procenata.

U toku jučerašnjeg dana testirano je 234 stanovnika Pčinjskog okruga, a virus je potvrđen kod njih 19.  Od tog broja 7 je iz Vranja, 2 su iz Preševa i po 1 iz  Surdulice,Vladičinog Hana i Bujanovca.

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 57 pregleda, od čega 29 prvih. Uzorkovana je krv kod 27 pacijenata i sačinjeno 17 RTG pluća. Urađena su 32 antigenska testa od kojih su četiri pozitivna na koronavirus. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod četiri pacijenta.

U kovid bolnici Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovana su 33 pacijenta. Od tog broja 27 je  pozitivno na koronavirus, a 25 ima bronhopneumoniju. Na kiseoniku je 20 pacijenata. Na bolničko lečenje primljen je jedan pacijent, otpuštena tri, a od tog broja dva su transportovana  za  Kruševac. Trenutno su u kovid bolnici 43 slobodne postelje.

 

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Dušan Popović  (1928 – 2021)

Dugogodišnji radnik Biblioteke „Bora Stanković“, knjižničar i upravnik, Dušan Popović,  preminuo je  juče u Vranju, posle kraće bolesti u svojoj 93. godini. Kao bibliotečki radnik...

Snimao kuću bivšeg policijskog inspektora

IN MEMORIAM: Dragan Stojanović