NaslovnaVestiCOVID -19COVID 19: U Pčinjskom okrugu i dalje visok procenat zaraženih

COVID 19: U Pčinjskom okrugu i dalje visok procenat zaraženih

U Pčinjskom okrugu prema najnovijim podacima  Zavoda za javno zdravlje korona virus je potvrđen kod ukupno 151 stanovnika okruga, od 419 obrađenih uzoraka što ponovo pokazuje na visko procenat zaraženih u odnosu na testirane.

U Vranju je 109 novoobolelih, Preševu 13, Vladičinom Hanu 12, Surdulici i Bujanovcu po 8, u Trgovištu je jedan novooboleli dok u Bosilegradu nema novih slučajeva. U kovid ambulanti  tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 275 pregleda.

U kovid bolnicama Zdravstvenog centra u Vranju   hospitalizovan je 141 pacijent. Od tog broja 128 je pozitivno na koronavirus, 127 pacijenata je sa bronhopneumonijom, dok je na kiseoniku 65. Na bolničko lečenje primljeno je  u predhodna 24 sata 16 pacijenata, dok je otpušteno 13. Od ovog broja, 2 pacijenta su upućena na dalje lečenje u Kruševac i 1 u Surdulicu. Trenutno je u kovid bolnicama u Vranju 19 slobodnih postelja.

Što se tiče surduličke kovid bolnice i tamo su bolničku kapaciteti skoro popunjeni. Trenutno se leči 60 pacijenata, što znači da su svega tri slobodna kreveta. U predhodna 24 sata bilo je čak 11 prijema i pet otpusta.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Svetomir Nikolić – Foto Džimi

Svetomir Nikolić zvani Džimi preminuo je od posledica korona virusa  u  svojoj 60. godini. Nikolić je rođen u Vranju 1961. godine, gde je završio i...