NaslovnaVestiCOVID -19COVID 19: Vanredna situacija i u Trgovištu

COVID 19: Vanredna situacija i u Trgovištu

Zbog porasta broja obolelig na predlog Štaba za vanredne situacije opštine Trgovište, predsednik opštine Nenad Krstić proglasio je vanrednu situaciju na celoj teritoriji opštine . Krstić kaže za VOM da je  zbog pogoršane epidemiološke situacije izazvane širenjem zarazne bolesti KOVID-19, zabranjeno je  okuplјanja u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet lica, ako nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra i odgovarajuće mere lične zaštite.

Vanredna situacija podrazumeva da je javnim parkovima i igralištima, kao i tokom vežbanja na otvorenom prostoru dozvolјeno je okuplјanje do pet lica, uz odgovarajuće mere lične zaštite. U svim zatvorenim prostorima obavezno je nošenje zaštitnih maski i poštovanje fizičke distance. Zabranjena je organizacija svečanosti kao i organizovanje sportskih i drugih zabavnih manifestacija. Ograničeno je  radno vreme ugostitelјskih objekata koji nemaju baštu i svih maloprodajnim objektima na period od 07.00 časa do 20.00 časova, dok ugostitelјski objekata koji imaju baštu u otvorenom delu objekta mogu raditi  do 22.00 časova. Predsednik opštine trgovište Nenad Krstić kaže da je u poslednjih desetak dana u opštini potvrđeno petnaestak novih slučajeva, ali da brine broj lјudi koji imaju simptome ali se ne javlјaju lekaru. On apeluje na građane da se pridržavaju mera kao i da se obaveznojave u Kovid ambulantu ukoliko imaju simptome.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Dr Nebojša Dimitrijević profesor strukovnih studija

Profesor dr Nebojša Dimitrijević preminuo je danas, u 48. godini života, od posledica korona virusa u kruševačkoj Kovid bolnici. Dimitrijević je radio kao profesor na...

Ko to tamo peva na vranjski način