NaslovnaVestiCOVID -19OTVORENA DRUGA KOVID BOLNICA: Raste broj obolelih i hospitalizovanih

OTVORENA DRUGA KOVID BOLNICA: Raste broj obolelih i hospitalizovanih

U Vranju su juče primljeni pacijenti u drugoj kovid Bolnici u zgradi stare Hirurgije. Na dnevnom nivou beleži se konstantni rast broja obolelih, ali i porast pacijenata kod kojih postoji potreba za hospitalizacijom.

Kako ne bi dozvolili prepunjenost bolničkih kapaciteta u vranjskom Zdravstvenom centru intezivno su radili na pripremama za otvaranje Kovid 2 bolnice u kovid sistemu Zdravstvenog centra Vranje. Organizovane su ekipe zdravstvenih radnika kao i pomoćnig osoblja kako bi u slučaju potrebe bolnica bila u potpunosti spremna za prijem pacijenata zaraženih korona virusom, što se pokazalo važnim jer su od juče organizovani prijemi.
Ukupan broj pacijenata koji su hospitalizovani u dve vranjske kovid bolnice je 78. Bilo je u poslednja 24 sata deset prijema. Sa bronhopneumonijom je 78  pacijenata, na kiseoničnoj potpori 48. Dva pacijenta su otpuštena na kućno lečenje, jedan pacijent je transportovan za Kruševac, dok je na žalost jedan izgubio bitku sa kovidom.

Buy Me A Coffee

Popularno

Još jedan lekar iz Vranja izgubio bitku sa koronavirusom

U nedelju 12. septembra  u Kovid bolnici u Kruševcu od posledica koronavirusa preminuo je dr Dragan Stevanović - Bone, saopšteno je iz vranjskog Zdravstvenog...

IN MEMORIAM: Dušan Popović  (1928 – 2021)