2.9 C
Vranje
petak, 2 decembra, 2022
NaslovnaVestiCOVID -19OTVORENA DRUGA KOVID BOLNICA: Raste broj obolelih i hospitalizovanih

OTVORENA DRUGA KOVID BOLNICA: Raste broj obolelih i hospitalizovanih

U Vranju su juče primljeni pacijenti u drugoj kovid Bolnici u zgradi stare Hirurgije. Na dnevnom nivou beleži se konstantni rast broja obolelih, ali i porast pacijenata kod kojih postoji potreba za hospitalizacijom.

Kako ne bi dozvolili prepunjenost bolničkih kapaciteta u vranjskom Zdravstvenom centru intezivno su radili na pripremama za otvaranje Kovid 2 bolnice u kovid sistemu Zdravstvenog centra Vranje. Organizovane su ekipe zdravstvenih radnika kao i pomoćnig osoblja kako bi u slučaju potrebe bolnica bila u potpunosti spremna za prijem pacijenata zaraženih korona virusom, što se pokazalo važnim jer su od juče organizovani prijemi.
Ukupan broj pacijenata koji su hospitalizovani u dve vranjske kovid bolnice je 78. Bilo je u poslednja 24 sata deset prijema. Sa bronhopneumonijom je 78  pacijenata, na kiseoničnoj potpori 48. Dva pacijenta su otpuštena na kućno lečenje, jedan pacijent je transportovan za Kruševac, dok je na žalost jedan izgubio bitku sa kovidom.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

ANDRA JOVANOVIĆ: Bioskop si je bioskop, pozorište je pozorište

Bioskop u Vranju prošao je kroz bogatu istoriju dugu skoro 110 godina. O nekim prošlim vremenima i istoriji bioskopa, razgovarali smo sa poslednjim direktorom...

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru

Kod maloletnika u Surdulici pronađena droga