24.9 C
Vranje
petak, 30 septembra, 2022
NaslovnaVestiDruštvoAkademija socijalne ekonomije u okviru projekta Seme inkluzije

Akademija socijalne ekonomije u okviru projekta Seme inkluzije

U cilju osnaživanja socijalnih preduzeća, koja su okrenuta poboljšanu života osetljivih, teže
zapošljivih grupa, koja primenjuju ekološki osvešćene i održive prakse i neguju solidarnost,
Trag fondacija, u saradnji sa udruženjem Optimist iz Bosilegrada i udruženjem ARNO iz Skoplja, organizuje Akademiju socijalne ekonomije, u okviru projekta Seme inkluzije – socijalna preduzeća za ekonomski razvoj i socijalnu inkluziju.

Projekat je deo programa prekogranične saradnje Srbije i Severne Makedonije, finansiranog od strane Evropske unije, kroz Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava EU Ministarstva finansija Republike Srbije.

Akademija socijalne ekonomije usmerena je na pružanje podrške ovakvim preduzećima u u Srbiji i Severnoj Makedoniji kroz obuke, mentorstva, finansijsku podršku, obezbeđivanje neophodne opreme ili usluga, kao i umrežavanje, istovremeno otvarajući prostor za prekograničnu saradnju između dve zemlje.

Konkurs je otvoren do 30. septembra 2022. godine, a za učešće se mogu prijaviti socijalna preduzeća i oni koji to žele da postanu, bilo da su registrovani ili u procesu osnivanja. Konkurs je namenjen pojedincima i grupama koje nemaju pravni status ili su u osnivanju, kao i pravnim i fizičkim licima koja su registrovana za obavljanje delatnosti u cilju sticanja dobiti, društvima sa ograničenom odgovornošću, preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, (socijalnim) zadrugama, fondacijama,
zadužbinama, udruženjima građana sa registrovanom privrednom delatnošću, licenciranim
pružaocima socijalnih usluga, preduzetnicima, zanatlijama i slično.

Uslov za prijavu je da deluju u Pčinjskom i Jablaničkom okrugu u Srbiji i Skopskom i Severoistočnom regionu u Severnoj Makedoniji. Odabrani učesnici će u periodu od 6 meseci raditi sa timom eksperata na unapređenju svog poslovanja i društvene misije kao i planovima za dalji razvoj kako bi nastavili da jačaju svoj pozitivan uticaj u zajednicama u kojima deluju. U tom periodu, oni će imati priliku da učestvuju u interaktivnim radionicama, rade sa mentorima, kao i da ostvare nove kontakte, razmene ideje i razvijaju mogućnosti koje su prepoznate kao važne za njihov dalji razvoj.

Za prijavu je potrebno dostaviti:

Za detaljne informacije, pogledajte kompletan tekst konkursa.

Više informacija o načinu prijave i kriterijumima za selekciju možete pronaći na sajtu Trag fondacije.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Najzanimljiviji svadbeni običaji u Srbiji

Venčanje dvoje ljudi prema tradicionalnom shvatanju predstavlja ovekovečenje iskonske ljubavi, a brak se smatra jednom od Svetih Tajni. Skladno tome, na našem području su...

Rock festival ,,Downhill“ u Vranju

Tijani iz Vranja je potrebna naša pomoć