Naslovna Vesti Društvo Akcija humanih Vranjanaca: Bazar za Minju

Akcija humanih Vranjanaca: Bazar za Minju

Udruženje Roditeljstvo plus zajedno sa mnogim drugim humanim Vranjancima planira da u subotu, 31. oktobra u periodu od 11 do 16 sati organizuje Humanitarni bazar za Minju Matić.

Iz ovog udruženja pozivaju sve Vranjance koji su zainteresovani da doniraju knjige, slike, ručne radove i sve ostalo što se može naći na štandovima, da im se jave kako bi obezbedili prodajni prostor.

Svi zainteresovani izlagači, mogu se javiti na broj telefona organizatora 062 718 778 ili putem mejla [email protected]

Minja je rođena  06.oktobra 2019. godine. Tokom prva tri meseca lepo je napredovala. Niko nije mogao da nasluti da će nešto krenuti po zlu. Roditelji su primetili da Minja postepeno prestaje da pomera noge i ruke, otežano diše, slabije jede. Odmah su potražili pomoć. Ispostavilo se, na žalost, da se radi o retkoj i izuzetno teškoj neuromišićnoj bolesti – Spinalna mišićna atrofija, tip 1.

Sa pet meseci je primila prvu  terapiju dostupnu u Srbiji. Zahvaljujući Spinrazi Minja diše, jede i guta sama, ali i dalje ne može potpuno da drži glavu, da je odigne, ne može da puzi niti da sedi.

Srećom, od nedavno postoji i genska terapija i Minja je dobila šansu da se izbori sa opakom bolešću. Jedini način lečenja je lečenje u inostranstvu. Pored leka koji je veoma skup, toliko skup da roditelji mogu samo da sanjaju da sami prikupe toliki novac.

Minji je takođe potreban i aparat za iskašljavanje, ortopedska pomagala, fizikalna terapija, kao i troškovi smeštaja i puta radi odlaska na lečenje u inostranstvo.

Svi koji žele da pomognu lečenje Minje Miletić mogu to uraditi i preko fondacije „Budi human“.

 Upišimo 845 i pošaljimo SMS na 3030

 Upišimo human845 i pošaljimo SMS na 455

 160-6000000732401-90

 160600000073283743
IBAN: RS35160600000073283743
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

 E-doniraj

 PayPal

Buy Me A Coffee

Popularno

Ana Ilić iz Vladičinog Hana dobitnica svetskog priznanja „crni biser“

Ana Ilić iz Vladičinog Hana diplomirani filozof, pesnikinja i kreativac koji pravi neverovatan spoj umetnosti i filozofije, koja nakon završenog fakulteta živi i radi...
COVID-19

KRIZNI ŠTAB: Vikend poluzatvoren, cvećare rade zbog Zadušnica

policija

Polio tasta benzinom i zapalio ga

Pronađena bomba u porodičnoj kući u Surdulici