16 C
Vranje
nedelja, 26 juna, 2022
NaslovnaVestiDruštvoALEKSANDAR VUČIĆ: Vranje je važno

ALEKSANDAR VUČIĆ: Vranje je važno

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić  danas je u Vranju najpre je razgovora sa predstavnicima kompanije ,,Haix oprema d.o.o.” i prisustvovao potpisivanju Memoranduma o razumevanju između Republike Srbije i privrednog društva „Haix-Schuhe-Productions-und vertriebs-GmbH”, a zatim prisustvovao svečanom otvaranju  fabrike ,,Teklas Automotive d.o.o” u Vranju. Govoreći o neslavnom odlasku kompanije Geox on je istakao da je mnogo srećan što će do kraja godine posao dobiti  2.150 lјudi u Pčinjskom okrugu, te da će  to preporoditi ovaj kraj.

Trenutno je ovde zapošljeno 320 radnika, a do kraja godine očekuje se da ova kompanija zaposli oko 1.500 radnika, sa prosečnom platom koja je za 50 % veća u odnosu na plate u Geoksu. Na ovaj način i gradu će ostajati više sredstava za ulaganje u komunalnu infrastrukturu. Zadovoljni smo saradnjom sa turskim kompanijama, koje su državi Srbiji uvek pružale ogromnu pomoć – rekao je Vučić u Teklasu.

U narednom periodu očekuje se otvaranje još jednog pogona ove fabrike u Bujanovcu ili Trgovištu.

Ljudi koji ovde rade imaju sigurnu budućnost, jer je reč o veoma ozbiljnoj kompaniji koja odgovorno posluje i brine o svojim zaposlenima –  rekao je predsednik Srbije.

Fabrika u Vranju je 24. turska investicija u Srbiji. Samo prošle godine direktna strana ulaganja u Srbiju iznosila su 3,9 milijarde evra.

Zasađno je i drvo prijateljstva, a kako je čulo gradi se i bazen i sportski centri za radnike Teklasa i njihove porodice.

Buy Me A Coffee

Popularno

Jeleni iz Surdulice hitno potrebna pomoć dobrih ljudi

Jelena Vukojević je rođena 1985. godine  u Surdulici gde je do punlestva živela  u selu Leskova Bara. Udata je u Beogradu i majka dvoje...

Pionirke ŽFK Dinamo četiri dana u Beču