31.6 C
Vranje
sreda, 25 maja, 2022
NaslovnaVestiDruštvoIN MEMORIAM: Vladimir - Vlada Ranđelović

IN MEMORIAM: Vladimir – Vlada Ranđelović

U Vranju je nakon borbe sa koronavirusom, u noći uzmeđu utorka i srede preminuo čuveni vranjski novinar Vladimir – Vlada Ranđelović.

U karijeri je ostavio neizbrisiv trag radeći na RTV Vranje od samog njenog osnivanja do odlaska u penziju. Najpre je bio radijski novinar, a zatim prelazi na televiziju, a njegove putopisne emisije se još uvek pamte. Dobitnik je brojni novinarskih priznanja i nagrada na stručnim festivalima.

Rođen je 1942. u Bojniku. Završio je književnost u Skoplju, diplomirao je pre roka. Odmah dobija posao u Preševu u struci. Tamo upoznaje suprugu Jelenu i životni put ga dovodi u Vranje, gde nastavlja karijeru kao novinar.

Za sobom je ostavio dvojicu sinova i njihove porodice. Vlada Ranđelović biće sahtranjen u četvrtak u 12 sati na Bunuševačkom groblju u Vranju. Izjave saučešća porodici zakazane su posle 10 sati u kapeli ovog groblja.

Buy Me A Coffee

Popularno

PČINJSKI OKRUG: 15 pozitivnih na koronavirus

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju od 247 juče obrađenih uzoraka iz Pčinjskog okruga, ukupno je  kod 15 osoba potvrđen...