13.2 C
Vranje
sreda, 18 maja, 2022
NaslovnaVestiDruštvoIspovest mladića koji je razbio vrata kovid bolnice: Moja baka se borila...

Ispovest mladića koji je razbio vrata kovid bolnice: Moja baka se borila za život morao sam nešto da učinim

Nakon što je u Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju potvrđeno da je jedan muškarac obio vrata Kovid bolnice na odeljenju Psihijatrije „jer je hteo da poseti svoju baku“, VOM – u se javio Nikola Obradović koji je ispričao šta se u noći 2. oktobra dešavalo u kovid bolnici. 

Ja sam došao s puta te noći, znao sam da baka nije dobro i da se bori za život, uopšte nisam imao nameru da ulazim u kovid bolnicu, došao sam do prozora, napominjem da su prozori cele noći otvoreni i video sam da se ona guši. Nije imala kisoničnu masku, vikala je i zapomagala – priča ovaj čovek.

On je došao do ulaznih vrata, lupao je i zvonio, ali niko nije otvarao. U trenutku dok je slušao kako sada pokojna baka, koja je juče sahranjena, zapomaže, on je pozvao mobilnim telefonom Hitnu pomoć kako bi dobio bilo kakvu informaciju kako može da kontaktira sa sestrama i lekarima u kovid bolnici, ali ni oni nisu mogli da mu pomognu.

Lupao sam i zvonio na vrata, kada se konačno pojavila sestra. Zamolio sam je da ode do sobe i stavi masku baki, ona je otišla na suprotnu stranu. Vratio sam se do prozora video da nema nikog i da se baka i dalje bori za dah. Vratio sam se i razbio vrata i ušao kako bih baki stavio masku – priča Nikola Obradović.

On kaže da su se tada pojavili i doktori i sestre, koji su prethodno ignorisali zapomaganje starice. Ne negira da je razbio vrata, ali želi da se zna da on nije došao u posetu  i da nije došao sa namerom da pravi neke incidente, već su ga okolnosti nagnale da tako postupi.

Jasmina Obradović, njegova majka kaže da je  više puta obilazila majku u kovid bolnici i da uprkos tome što ima divnih i požrtvovanih lekara i medicinskih sestara, očigledno je nehumano i nestručno  ponašanje prema pacijentima. Ona dodaje da je njena majka imala obostranu upalu pluća i da nije uspela da se izbori sa virusom, ali sa druge strane smatra da i najteži pacijenti imaju prava na humani tretman u bolnicama.

 

Buy Me A Coffee

1 KOMENTAR

1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Bancho
Bancho
Član
7 meseci pre

Sramota za ovaj grad da svi beze u Surdulicu da se lece. Ali i to ce da stane… Samo ce neko da strada od belih mantila…

Popularno

Novinar VOM – a Bratislav Čukić osvojio prvu nagradu na...

Bratislav Čukić novinar - saradnik našeg portala osvojio je po odluci žirija prvu nagradu na novinarskom konkursu „Za bolji svet“ koji je pokrenula kompanija...

Pronađen leš na pruzi u mestu Đelinci