31.6 C
Vranje
sreda, 25 maja, 2022
NaslovnaVestiDruštvoJasmina Ristić izabrana za predsednicu NAUZR za Pčinjski okrug

Jasmina Ristić izabrana za predsednicu NAUZR za Pčinjski okrug

Jasmina Ristić, glavna sestra Zdravstvenog centra u Vranju izabrana je za predsednicu  Nacionalne asocijacije udruženja zdravstvenih radnika Srbije (NAUZR) za Pčinjski okrug.

U izjavi za VOM kaže da je počastvovana imenovanjem u ovom strukovnom udruženju, ali da oseća i vrstu obaveze prema svojim kolegama.

Medicinske sestre čine jedan bitan i nezamenljiv stub medicine. Razvoj i edukacija sestara direktno utiče na kvalitet zdravstvene zaštite. Moja misija kao predsednika NAUZR za Pčinjski okrug je podizanje svesti o važnosti sestrinstva kao profesije, izgrađivanje  lika medicinske sestre kao profesionalca ciji je uticaj na pacijenta od izuzetnog značaja  – kaže Jasmina Ristić.

Ona dodaje da poseban akcenat stavlja na na razvoj sestara u profesionalnom i akademskom smislu.

Planiram da Dan sestrinstva 12. maj bude obeležen u Vranju. Biće to izuzetna prilika da se u Vranju okupe brojna zvučna imena iz zdravstva. Prilika da se zmene iskustva i da se ljudi upoznaju sa kolegama iz cele Srbije – dodaje Ristić.

Ristićeva ne negira da treba puno raditi na promeni svesti i ophođenju sapacijentima, ali sa druge strane želi da  se sestre školuju , da posećuju kongrese , da budu poštovane zbog svog znanja koje će stalno nadogradjivati .

Želim da podignem svest kod njih samih da mogu da napreduju i da ce se njihov trud vrednovati – kaže na kraju glavna sestra Zdravstvenog centra u Vranju.

Nacionalna asocijacija udruženja zdravstvenih radnika Srbije  je dobrovolјna, nevladina, nedobitna, strukovna organizacija sa statusom Saveza udruženja,organizovana radi ostvarivanja cilјeva u oblasti promovisanja medicinske struke i nauke i edukacije svih profila zdravstvenih radnika. Savez deluje u oblasti strukovnog organizovanja svih profila zdravstvenih radnika i saradnika Srbije.

Buy Me A Coffee

Popularno

PČINJSKI OKRUG: 15 pozitivnih na koronavirus

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju od 247 juče obrađenih uzoraka iz Pčinjskog okruga, ukupno je  kod 15 osoba potvrđen...