16 C
Vranje
nedelja, 26 juna, 2022
NaslovnaVestiDruštvoJeleni iz Surdulice hitno potrebna pomoć dobrih ljudi

Jeleni iz Surdulice hitno potrebna pomoć dobrih ljudi

Jelena Vukojević je rođena 1985. godine  u Surdulici gde je do punlestva živela  u selu Leskova Bara. Udata je u Beogradu i majka dvoje dece, koja već tri godine vodi borbu sa opakom bolešću.

Prošle godine imala je radikalnu operaciju jer je tumor „probio matericu i ušao u creva“. Tom prilikom Jeleni je odstranjena materica sa jajnicima, trbusna maramica i slepo crevo. Posle primljenih 6 hemioterapija i posle godinu dana, tumor se Jeleni vratio u maloj karlici. Od marta meseca ove godine Jelena prima još dve hemioterapije, ali tumor kreće da divlja i raste i dostiže velicinu od 17 centimetara.

Jeleni stomak počinje da raste, i pored promenjene terapije, Jeleni je sve gore i gore.  Kao jedina solucija Jeleni je predložena operacija, koja zbog visoke rizičnosti, velikog gubitka krvi i trajanja od 12 sati, može da se odradi jedino u inostranstvu (za šta je potrebna ogromna suma novca) ili kod nas, ali samo u 2 privatne hirurške bolnice. Jelena je odlučila da se operiše u Srbiji. Medutim potrebno je da se sakupi oko 30.000 eura i to sto pre da tumor-sarkom ne zahvati krv.

Iz organizacije Humano srce koja je poslala ovaj apel, kažu da se očekuje da Jelena dobije svoj broj u Fondaciji Aleksandra Šapića, a da u međuvremenu svi ljudi koji mogu uplate novac na Jelenin račun 325-9300500245742-06 OTP BANKA

Buy Me A Coffee

Popularno

NADA STOŠIĆ: Žena koja je pomogla da mame na svet donesu...

„Trenutak kada prvi put uzmem bebu u naručje ne mogu i dan danas da opišem, i posle toliko godina rada čini mi se da...

Pionirke ŽFK Dinamo četiri dana u Beču

Povređeno dete na Ribinskom putu