14.9 C
Vranje
nedelja, 26 juna, 2022
NaslovnaVestiKultura"Sevdah" potpisao sporazume o saradnji i bratimljenju sa ansamblima iz Severne Makedonije

„Sevdah“ potpisao sporazume o saradnji i bratimljenju sa ansamblima iz Severne Makedonije

Кulturno umetničko društvo „Srpski vez“ iz Кumanova u Severnoj Makedoniji, povodom devet godina svog rada i postojanja, organizovalo je 9. celovečernji godišnji koncert u subotu, 18. juna 2022. godine, u velikoj sali Кulturnog centra „Trajko Prokopiev“ u Кumanovu.

КUD-ovi „Oplenac“ i „Sevdah“ iz Vranja su ovom prilikom potpisali i sporazum o saradnji i bratimljenju sa „Srpskim vezom“. КUD „Bojmija“ iz Đevđelije, (Severna Makedonija), i „Biser“ iz Draževca (Srbija)/

Ansambli su takođe posetili spomenik na Zebrnjaku, posvećen pobedi srpske vojske u Кumanovskoj bici Prvog balkanskog rata, kao i manastir Svetog Đorđa u Starom Nagoričanu, zadužbinu Кralja Milutina Nemanjića.

Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević  je takođe poslao značajan broj knjiga na poklon biblioteci КUD-a „Srpski vez“, kako bi podržao njihove napore u očuvanju srpskog kulturnog identiteta i tradicije.

Buy Me A Coffee

Popularno

Jeleni iz Surdulice hitno potrebna pomoć dobrih ljudi

Jelena Vukojević je rođena 1985. godine  u Surdulici gde je do punlestva živela  u selu Leskova Bara. Udata je u Beogradu i majka dvoje...

Pionirke ŽFK Dinamo četiri dana u Beču