2.9 C
Vranje
subota, 3 decembra, 2022
NaslovnaVestiDruštvoLjiljana Antić: Oporavak Zdravstvenog centra zajednički interes

Ljiljana Antić: Oporavak Zdravstvenog centra zajednički interes

Nakon što je 3. avgusta imenovana za vršioca dužnosti direktora Zdravstvenog centra dr Ljiljana Antić obratila se javnosti saopštenjem u kome naglašava da je oporavak Zdravstvenog centra zajednički interes, rukovodstva, zaposlenih i grada.

Od kako sam u petak preuzela funkciju, trudim se da steknem jasnu sliku o tome šta su prioriteti među nagomilanim problemima. Prioritet svih prioriteta je završetak i opremanje  Novog hirurškog bloka. Završetkom te kapitalne investicije Zdravstveni centar u Vranju otvoriće jednu novu stranicu u pružanju primarne i tercijalne zaštite pacijenata ne samo iz Pčinjskog već i iz Kosovsko – Pomoravskog okruga – kaže doktorka Antić u saopštenju.

Napominje, da je druga ne manje bitna stvar, na kojoj će se intezivno raditi odnos lekara i medicinskog osoblja prema pacijentima.

Smatram da je u medicini pored pružanja pomoći izuzetno bitna i topla reč. Moraćemo i poboljšati međuljudske odnose i ja verujem da ću imati podršku svih zaposlenih u Zdravstvenom centru, jer imamo isti cilj, a to je da vratimo stari sjaj nekada renomiranoj Zdravstvenoj ustanovi – navodi se u saopštenju.

Ljiljana Antić još napominje da je činjenica da je prva žena direktor na čelu Zdravstvenog centra još više obavezuje da radi napornije nego do sada.

Svesna sam da nam je neophodna pomoć resornog Ministarstva, ali nam je jako važna i podrška gradske uprave, pojedinaca, zdravstvenih radnika i medija. Svi mi imamo zajednički interes, a to je da nam se zdravstvene usluge pružaju na najvišem nivou – kaže se na kraju saopštenja.

Žene rukovode:

Ljiljana Antić je po preuzimanju funkcije imenovala i najbliži tim svojih saradnika, koji slučajno ili ne čine čak četiri žene.

Jedini muškarac u timu je hirurg Saša Đorđević, koji će na čelu Bolnice zameniti Ljiljanu Antić. Jadranka Ajdanović ostaje na mestu upravnice Doma zdravlja. Šef Službe za finansije biće ekonomista Jadranka Mitić, dugogodišnji radnik te službe, a svim nemedicinskim službama upravjaće pravnik Lidija Stojković. Glavna sestra Zdravstvenog centra je Jasmina Ristić.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

ANDRA JOVANOVIĆ: Bioskop si je bioskop, pozorište je pozorište

Bioskop u Vranju prošao je kroz bogatu istoriju dugu skoro 110 godina. O nekim prošlim vremenima i istoriji bioskopa, razgovarali smo sa poslednjim direktorom...

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru

Oduzeta veća količina rezanog duvana