Miloš Ilić doktorirao na početku četvrte decenije

326

Tek zakoračio u  četvrtu deceniju života, mladi Vranjanac Miloš Ilić (31) uspeo je da stvori zavidnu karijeru, doktorirao je i radi na brojnim projektima. Posvećen je prirodi, nauci i društvenim aktivnostima.

Jedan je od najmlađih doktora nauka koje Vranje ima, doktorirao je 11. juna ove godine na Prirodno matematičkom fakultetu u Novom Sadu, na temu flore i ekologije mahovina na Fruškoj gori.

Za njega je doktorat bio samo uobičajeni nastavak obrazovanja, pošto je diplomirao sa izuzetno visokim prosekom, zatim su usledile master studije i onda doktorat. Radi već šest godina kao  asistent na fakultetu na kome je diplomirao. Neobično voli svoj posao za koji kaže da je spoj nauke i obrazovanja.

Učenik sam čuvene vranjske Gimnazije, gde sam zahvalјujući plejadi dobrih profesora zavoleo nauku. Sa druge strane kao polaznik, a kasnije i saradnik vranjskog Centra za talente ušao sam u svet nauke,  još kao srednjoškolac – kaže Miloš.

Mladi Vranjanac uvek rado svraća u rodni grad, kad god mu obaveze dozvole. Ovde mu žive roditelji i sestra. Voli rodni grad i često u njemu ugosti prijatelje iz Vojvodine.

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
VOM
VOM
Admin
1 year ago

Hvala Vam na sugestiji, ispravljeno je.

kata
kata
Član
1 year ago

Miloš Ilić doktorirao na početku ČETVRTE decenije!!!