31.6 C
Vranje
sreda, 25 maja, 2022
NaslovnaVestiDruštvoPacijenti na dijalizi ostali bez TV programa

Pacijenti na dijalizi ostali bez TV programa

Pacijenti na dijalizi u Službi za nefrologiju sa hemodijalizom javili su se našoj redakciji, nezadovoljni jer u ovoj službi više nema televizijskog programa.

Jedan od njih kaže da su pokušali da se obrate zaposlenima, ali nisu saznali u čemu je problem.

Mi ovde provodimo po nekoliko sati nedeljno. Možda ovo nekome zvuči kao banalan problem, ali nama znači i apelujemo na nadležne da se problem reši. Ako je do skora moglo, zašto sada ne može – pita se jedan od pacijenata.

Načelnik ove sluđžbe dr Miodrag Antić kaže da je upoznat sa situacijom, ali da ne zna tačno u čemu je problem. On nam je potvrdio da u ovoj službi ima 140 pacijenata koji su na dijalizi.

Jasmina Ristić, glavna sestra Zdravstvenog centra kaže da su upućeni u ovaj problem koji je “tehničke” prirode.

Mi smo ranije imali jednu vrstu dogovora sa „Kopernikusom“ oko toga da kablovi prolaze kroz Zdravstveni centar, a da za uzvrat ležeći pacijenti, pre svega na ovom odeljenju imaju tv program. Sada radimo na tome nakon što je Telekom kupio Kopernikus  nastavimo ovaj vid saradnje i problem će biti rešen do kraja nedelje – kaže Jasmina Ristić.

Ona napominje da će oni nastaviti sa politikom da se svaki pacijent oseća ugodno. Podseća da su TV uređaji postavljeni čak i u čekaonicama, a da je ovim pacijentima na nefrologiji  i te kako potrebno da relaksiranije provode vreme u Bolnici.

Buy Me A Coffee

Popularno

PČINJSKI OKRUG: 15 pozitivnih na koronavirus

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju od 247 juče obrađenih uzoraka iz Pčinjskog okruga, ukupno je  kod 15 osoba potvrđen...