22.1 C
Vranje
ponedeljak, 16 maja, 2022
NaslovnaVestiDruštvoPočelo se sa operacijama u novom Hirurškom bloku

Počelo se sa operacijama u novom Hirurškom bloku

Prva ozbiljnija operacija u novom Hirurškom bloku obavljena je u noći između subote i nedelje, kada su dva iskusna Hirurga operisala mladića koji je izboden u tuči u Bujanovcu.

U toku današnjeg dana biće obavljene tri operacije, a do kraja nedelje ukupno 12, čulo se na konferenciji za novinare koja je danas održana u prostorijama Hirurškog bloka.

Preseljenjem kompletnih službi hirurgije i anesteziologije, Hirurški blok u Vranju počeo je da radi punim kapacitetom. U toku prethodne nedelje preseljene su službe hirurgije i anesteziologije i operacione sale u novom Hirurškom bloku su počele sa radom – rekla je direktorka Zdravstvenog centra dr Ljiljana Antić.

Ona je rekla da je sa upravnikom Opšte bolnice dr Sašom Đorđevićem  obišla nove prostorije i da je  vrlo  zadovoljna kako je sve organizovano.
Dr Antić je naglasila  da će u novih osam operacionih sala sa savremenom opremom raditi i lekari sa odeljenja ortopedije, oftalmologije, urologije i ORL.
Upravnik Opšte bolnice, dr Saša Đorđević je ocenio da je stavljanje Hirurškog bloka u pun pogon veliki uspeh i rezultat šestomesečnog mukotrpnog rada,te da nije bilo lako obezbediti kontinuitet u radu,s obzirom da je trebalo uskladiti rad postojeće i nove opreme, jer se prvenstveno vodilo računa o bezbednosti pacijenata i osoblja.
Menadžmen Zdravstvenog centra najavio je i kadrpvsko pojačanje, a za početak odobreno je 11  specijalizacija za šta je raspisan interni konkurs.

Buy Me A Coffee

Popularno

Mirjana pobedila karcinom i svoju kreativnost pretočila u biznis

Mirjana Nikolić je žena koju kroz život prati epitet da je "radnik". Karijeru je započela kao bankarski službenik, radila je kao menadžer u Robnoj...

Požar u stanu u ulici Kralja Milana