2.1 C
Vranje
subota, 4 decembra, 2021
NaslovnaVestiDruštvoPočelo se sa operacijama u novom Hirurškom bloku

Počelo se sa operacijama u novom Hirurškom bloku

Prva ozbiljnija operacija u novom Hirurškom bloku obavljena je u noći između subote i nedelje, kada su dva iskusna Hirurga operisala mladića koji je izboden u tuči u Bujanovcu.

U toku današnjeg dana biće obavljene tri operacije, a do kraja nedelje ukupno 12, čulo se na konferenciji za novinare koja je danas održana u prostorijama Hirurškog bloka.

Preseljenjem kompletnih službi hirurgije i anesteziologije, Hirurški blok u Vranju počeo je da radi punim kapacitetom. U toku prethodne nedelje preseljene su službe hirurgije i anesteziologije i operacione sale u novom Hirurškom bloku su počele sa radom – rekla je direktorka Zdravstvenog centra dr Ljiljana Antić.

Ona je rekla da je sa upravnikom Opšte bolnice dr Sašom Đorđevićem  obišla nove prostorije i da je  vrlo  zadovoljna kako je sve organizovano.
Dr Antić je naglasila  da će u novih osam operacionih sala sa savremenom opremom raditi i lekari sa odeljenja ortopedije, oftalmologije, urologije i ORL.
Upravnik Opšte bolnice, dr Saša Đorđević je ocenio da je stavljanje Hirurškog bloka u pun pogon veliki uspeh i rezultat šestomesečnog mukotrpnog rada,te da nije bilo lako obezbediti kontinuitet u radu,s obzirom da je trebalo uskladiti rad postojeće i nove opreme, jer se prvenstveno vodilo računa o bezbednosti pacijenata i osoblja.
Menadžmen Zdravstvenog centra najavio je i kadrpvsko pojačanje, a za početak odobreno je 11  specijalizacija za šta je raspisan interni konkurs.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Saša Stojković – Babačko

U ranim jutarnjim satima u niškom Kliničkom centru, nakon kraće bolesti u Nišu u 58. godini preminuo je vlasnik i glavni i odgovorni urednik...

Epidemiološki presek: Manje obolelih, dvoje preminulih

Zdravstveni centar dobio novi savremeni skener