24.9 C
Vranje
nedelja, 2 oktobra, 2022
NaslovnaVestiDruštvoPočelo se sa operacijama u novom Hirurškom bloku

Počelo se sa operacijama u novom Hirurškom bloku

Prva ozbiljnija operacija u novom Hirurškom bloku obavljena je u noći između subote i nedelje, kada su dva iskusna Hirurga operisala mladića koji je izboden u tuči u Bujanovcu.

U toku današnjeg dana biće obavljene tri operacije, a do kraja nedelje ukupno 12, čulo se na konferenciji za novinare koja je danas održana u prostorijama Hirurškog bloka.

Preseljenjem kompletnih službi hirurgije i anesteziologije, Hirurški blok u Vranju počeo je da radi punim kapacitetom. U toku prethodne nedelje preseljene su službe hirurgije i anesteziologije i operacione sale u novom Hirurškom bloku su počele sa radom – rekla je direktorka Zdravstvenog centra dr Ljiljana Antić.

Ona je rekla da je sa upravnikom Opšte bolnice dr Sašom Đorđevićem  obišla nove prostorije i da je  vrlo  zadovoljna kako je sve organizovano.
Dr Antić je naglasila  da će u novih osam operacionih sala sa savremenom opremom raditi i lekari sa odeljenja ortopedije, oftalmologije, urologije i ORL.
Upravnik Opšte bolnice, dr Saša Đorđević je ocenio da je stavljanje Hirurškog bloka u pun pogon veliki uspeh i rezultat šestomesečnog mukotrpnog rada,te da nije bilo lako obezbediti kontinuitet u radu,s obzirom da je trebalo uskladiti rad postojeće i nove opreme, jer se prvenstveno vodilo računa o bezbednosti pacijenata i osoblja.
Menadžmen Zdravstvenog centra najavio je i kadrpvsko pojačanje, a za početak odobreno je 11  specijalizacija za šta je raspisan interni konkurs.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Najzanimljiviji svadbeni običaji u Srbiji

Venčanje dvoje ljudi prema tradicionalnom shvatanju predstavlja ovekovečenje iskonske ljubavi, a brak se smatra jednom od Svetih Tajni. Skladno tome, na našem području su...

Rock festival ,,Downhill“ u Vranju

Tijani iz Vranja je potrebna naša pomoć

Miholjski susreti sela u Katunu