13.7 C
Vranje
sreda, 5 oktobra, 2022
NaslovnaVestiDruštvoPočinje sa radom ordinacija namenjena onkološkim pacijentima

Počinje sa radom ordinacija namenjena onkološkim pacijentima

U Medicini rada i Službi opšte medicine Doma zdravlja u Vranju, od ponedeljka počeće da rade ordinacije za onkološke pacijente, saopštila je  na sastanku sa predstavnicima udruženja Onkoloških pacijenata, upravnica Bolnice dr Nataša Stoiljković.

Razmatrali smo nekoliko rešenja, i u postojećoj situaciji našli najbolju soluciju za ljude koji se leče od karcinoma. Pacijent dolazi na šalter kartoteke, i nakon prijavljivanja biva upućen u ordinaciju koja je namenjena njima. One će biti fizički odvojene, što je u situaciji kada se povećava broj obolelih od kovida jako značajno jer dobro znamo da su oboleli od karcinoma sa izuzetno oslabljenim imunitetom –  rekla je dr Stoiljković.

Ovakav način rada biće organizovan od 7 do 14,30, svakog radnog dana, izuzimajući vikend. Ordinacije će imati dežurne lekare, koji će se menjati. Na ovaj način biće znatno ubrzane zdravstvene procedure, koje su kod obolelih od karcinoma vrlo komplikovane zbog čestih kontrola i dugotrajnog lečenja.

Društvo onkoloških pacijenata zahvaljuje se dr Nataši Stoiljković i dr Milici Jaziković, kao i načelnicama u Domu zdravlja na podršci i visokom stepenu razumevanja.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Najzanimljiviji svadbeni običaji u Srbiji

Venčanje dvoje ljudi prema tradicionalnom shvatanju predstavlja ovekovečenje iskonske ljubavi, a brak se smatra jednom od Svetih Tajni. Skladno tome, na našem području su...

Rock festival ,,Downhill“ u Vranju

Tijani iz Vranja je potrebna naša pomoć

IN MEMORIAM: Zoran Ljubisavljević