13.7 C
Vranje
petak, 7 oktobra, 2022
NaslovnaVestiDruštvoPoslednja šansa za povraćaj PDV - a na bebi opremu

Poslednja šansa za povraćaj PDV – a na bebi opremu

Roditelji do 16.jula mogu poslednji put podneti zahtev za povraćaj PDV-a na hranu i opremu za bebe. Zahtev sa fiskalnim računima, podnosi se nadležnoj organizacionoj jedinici Poreske uprave.

U Vranju, postoji izuzetak u odnosu na druge  uprave, pa se osim zahteva koji sadrži osnovne podatke o roditeljima i detetu, kopije i spiska računa, dostavlja i kopija bankovne kartice.

Poreska uprava nakon  sprovedenog postupka kontrole u roku od 30 dana izdaje rešenje kojim se utvrđuje pravo na povraćaj PDV-a ili rešenje kojim se zahtev odbija.

Ovo je poslednja šansa za povraćaj PDV -a  na opremu i hranu za bebe pošto se od 1. jula primenjuje novi Zakona o finansijskoj podršci porodica s decom.

Ubuduće će, umesto povratka PDV-a, za svako rođeno dete, za nabavku bebi-opreme, roditelji  dobijati paušal, u iznosu od 5.000 dinara umesto mogućnosti da povrate PDV na bebi opremu.Roditelji će 5.000 dinara dobiti jednokratno dok su za povraćaj PDV- a mogli da vrate veće iznose i to do detetove druge godine života.

Država vraća PDV za sledeće artikle:

  •  mleko za odojčad
  •  kašice
  •  krevetac
  •  kolica
  •  stolica za hranjenje
  •  autosedište
  •  pelene

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Najzanimljiviji svadbeni običaji u Srbiji

Venčanje dvoje ljudi prema tradicionalnom shvatanju predstavlja ovekovečenje iskonske ljubavi, a brak se smatra jednom od Svetih Tajni. Skladno tome, na našem području su...

Rock festival ,,Downhill“ u Vranju

Mladić iz Vranja oduzeo sebi život

IN MEMORIAM: Zoran Ljubisavljević