-5.5 C
Vranje
subota, 22 januara, 2022
NaslovnaVestiDruštvoPostignut dogovor na relaciji gradonačelnik - roditelji iz vrtića "Dečja radost"

Postignut dogovor na relaciji gradonačelnik – roditelji iz vrtića „Dečja radost“

Nakon negodovanja roditelja zbog izmeštanja dece iz vrtića Dečja radodt u Vranju, zbog početka radova na rekonstrukciji vrtića, danas je u gradskoj upravi održan sastanak gradonačelnika Vranja dr Slobodana Milenkovića i roditelja, na kojem su rešene sve nedoumice i prevaziđeni problemi, tako da radovi na rekonstrukciji počinju u ponedeljak.

Gradonačelnik Milenković pojasnio je kompletnu proceduru,  koju je bilo neophodno sprovesti pre početka radova na rekonstrukciji vrtića, jer jedna od dilema roditelja je bila kako radovi mogu biti izvođeni tek sada u decembru.

Sa pripremljenom projektno tehničkom dokumentacijom za ovaj projekat Grad Vranje konkurisao je kod Ministarstva rudarstva i energetike. Od 120 gradova  i opština u Srbiji odabrano je 12, među kojima je i naš grad, što je veliki uspeh za našu lokalnu samoupravu. Za ovaj projekat dobili smo 20 miliona dinara. Ukupna vrednost je oko 28 miliona dinara, a razlika se finansira iz lokalnog budžeta. To je bilo u martu, a ugovor sa Ministarstvom potpisan je sredinom maja. Nakon toga, krenulo se sa pripremom konkursne dokumenatacije i nakon dobijanja saglasnosti Ministarstva, raspisan je tender, koji je trajao 45 dana – pojasnio je dr Milenković.

Na tender se javilo 6 firmi, i sve su dale vrednost iznad procenjene. Uz saglasnost Ministarstva vrednost je povećana i izabran je izvođač radova. Ugovor sa izvođačem potpisan je 17. novembra ove godine.

To je procedura, koja je morala  da se ispoštuje i nije postojala mogućnost da se taj proces ubrza”, naglasio  je gradonačelnik.

Takođe, dodao je da se radi o izuzetno važnom objektu čija je rekonstrukcija potrebna i da ova šansa ne sme da se propusti.

Direktorka Predškolske ustanove ,,Naše dete” Vesna Džikić govorila je o organizaciji rada u narednih 120 dana, ističući da je Predškolska ustanova vodila računa da obezbedi adekvatan prostor za boravak  dece i nesmetano obavljanje  vaspitno-obrazovnog rada. ,,Deca iz vrtića ,,Dečja radost” biće prebačena u vrtiće ,,Neven”, ,,Zvončica” i ,,Pčelica”. U svakom od ovih vrtića obezbeđene su po dve prostorije za boravak dece, koja ostaju u svojim grupama sa svojim matičnim vaspitačima iako su roditelji dobijali drugačije informacije.

Prostorije OŠ ,,Dositej Obradović koristiće samo deca koja pohađaju poludnevni boravak i Klub za rani rast i razvoj”.

Rok za završetak radova je 120 kalendarskih dana i kako se čulo na sastanku insistiraće se na poštovanju rokova.

 

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Dr Dušan Spasić

Čuveni hirurg iz Surdulice dr Dušan Spasić, koji je živeo i radio u Beogradu  preminuo je u svojoj 64.godini života. Rođen je 28. januara...

IN MEMORIAM: Branimir Bane Nedeljković

Zgažene ovce kod sela Pavlovac

IN MEMORIAM: Vladimir – Vlada Ranđelović