14.9 C
Vranje
nedelja, 26 juna, 2022
NaslovnaVestiDruštvoPozorište Bora Stanković: Nastavak postupka koji je počeo za života glumca Saše...

Pozorište Bora Stanković: Nastavak postupka koji je počeo za života glumca Saše Stojkovića

Pozorište „Bora Stanković“ oglasilo se saopštenjem koje je upućeno redakcijama koje su se interesovale za slučaj tužbe preminulog glumca Saše Stojkovića. Iz saopštenja smo uklonili iznose isplaćenih sudskih postupaka, kako bi smo zaštitili porodicu eventualnih zloupotreba, osttalo saopštenje koje je potpisano sa Javna ustanova Pozorište Bora Stanković“, prenosimo u celini:

Radniku Saši Stojkoviću je ugovor o radu prekinut 03.05.2018. god. zbog prestanka potrebe za njegovim radom. Tada je gore navedenom radniku, po izvodu br. 59 od 29.05.2018.god. isplaćena otpremnina.U sudskom postupku kod Osnovnog suda u Vranju br. P1.br.456/18 od 19.02.2019. godine u potpunosti je usvojen tužbeni zahtev i u potpunosti isplaćena šteta po osnovu neisplaćenih zarada, godišnjih odmora, jubilarne nagrade i svih pripadajućih kamata u iznosu . JU Pozorište Bora Stanković iz Vranja je preko Gradskog pravobranilaštva grada Vranja podnelo tužbu protiv sada pok. Saše Stojkovića radi povraćaja novca na ime isplaćene otpremnine.Tužba je podneta Osnovnom sudu u Vranju dana 28.07.2021. godine.  Rešenjem Osnovnog suda u Vranju P1.br.537/21 od 29.11.2021. godine utvrđen je prekid postupka usled smrti tuženog Saše Stojkovića. Rešenjem Osnovnog suda u Vranju P1.br.537/21 od 10.02.2022. godine nastavlјen je postupak koji je prekinut napred navedenim rešenjem prema njegovoj supruzi Stojković Suzani , kao jedinom nasledniku pokojnog Saše Stojkovića. Iz napred navedenog proizilazi da nisu tačni navodi potrala Info Vranjske i da se ceo postupak  vodi u skladu sa važećim odredbama Zakona o parničnom postupku. U prilog tvrdnji Vam dostavlјamo tužbu, kao i napred navedena sudska rešenja. Takođe Vas obaveštavamo da se o svim detalјima oko ovog postupka možete obavestiti u Osnovnom sudu u Vranju, ili preko portala Osnovnog suda u Vranju sa pozivom na sudski broj predmeta.Ovo saopštenje, kao i svi tekstovi objavlјeni na portalu Infovranjske, ne predstavlјaju ništa drugo, do odraz ličnog animoziteta urednika portala, Mihajla Stojkovića prema direktoru pozorišta i samoj ustanovi.Pozorište nema negativan odnos prema porodici Stojković. U prilog tome govori i činjenica da je  otpisnik saopštenja, nakon smrti Saše Stojkovića, angažovan kao glumac u pozorištu, gde po ugovoru o autorskom angažmanu, prima mesečnu platu, iako još uvek nema ni jednu predstavu na repertoaru, a svojevremeno je svojevolјno napustio sve projekte u kojima je igrao, uz obrazloženje da u pozorište neće kročiti dok je Nenad Jović direktor. Ovim saopštenjem završavamo svaku dalјu polemiku u vezi sa porodicom Stojković i pozorište se ubuduće neće oglašavati na ovu temu. 

S poštovanjem 

JU Pozorište “Bora Stanković”

Buy Me A Coffee

Popularno

Jeleni iz Surdulice hitno potrebna pomoć dobrih ljudi

Jelena Vukojević je rođena 1985. godine  u Surdulici gde je do punlestva živela  u selu Leskova Bara. Udata je u Beogradu i majka dvoje...

Pionirke ŽFK Dinamo četiri dana u Beču