0.1 C
Vranje
ponedeljak, 25 oktobra, 2021
NaslovnaVestiDruštvoProtest preduzetnika u Vranju

Protest preduzetnika u Vranju

Protest nezadovoljnih preduzetnika, koji tvrde da su nove epidemiološke mere selektivne i da ih bukvalno ostavljaju bez sredstava za život, počeo je u podne ispred Gradske uprave.

Više desetina privatnih preduzetnika smatra da su ovim merama diskriminisani, jer nije im jasno kako se u firmama gde radi 1000 ljudi korona širi , a u njihovim radnjicama ne.

Jelena Trajković, vlasnica frizerske radnje, kaže da je došla na protest da bi podržala inicijativu malih preduzetnika u borbi za pravo na rad.

Ja imam dnevno jednog ili dva klijenta u prostoriji, nemam pravo da radim. Tako je i u cvećarama, buticima, pa čak i u prodavnicama pogrebne opreme – kađe ova žena, dok okupljeni preduzetnici klimaju glavom.

Kažu da je većina njih primila vakcinu, da poštuju epidemiološke mere i da im najteže pada diskriminacija u smilu ko sme, a ko ne da radi.

Oni kažu da planiraju da nastave sa mirnim protestima sve dok se njihovi zahtevi ne ispune. Inače organizacija protesta odvijala se putem društvenih mreža.

Buy Me A Coffee

Popularno

GABRIJELA TASIĆ – ADŽIĆ: Njena sreća je tri puta veća

Biti majka je, kako sve žene koje jesu majke kažu, blagoslov i sreća. Medicinska sestra Gabrijela Tasić - Adžić je pre  sedam godina najpre...

Fabrika Hanibal proširuje tim saradnika