NaslovnaVestiDruštvoProtest preduzetnika u Vranju

Protest preduzetnika u Vranju

Protest nezadovoljnih preduzetnika, koji tvrde da su nove epidemiološke mere selektivne i da ih bukvalno ostavljaju bez sredstava za život, počeo je u podne ispred Gradske uprave.

Više desetina privatnih preduzetnika smatra da su ovim merama diskriminisani, jer nije im jasno kako se u firmama gde radi 1000 ljudi korona širi , a u njihovim radnjicama ne.

Jelena Trajković, vlasnica frizerske radnje, kaže da je došla na protest da bi podržala inicijativu malih preduzetnika u borbi za pravo na rad.

Ja imam dnevno jednog ili dva klijenta u prostoriji, nemam pravo da radim. Tako je i u cvećarama, buticima, pa čak i u prodavnicama pogrebne opreme – kađe ova žena, dok okupljeni preduzetnici klimaju glavom.

Kažu da je većina njih primila vakcinu, da poštuju epidemiološke mere i da im najteže pada diskriminacija u smilu ko sme, a ko ne da radi.

Oni kažu da planiraju da nastave sa mirnim protestima sve dok se njihovi zahtevi ne ispune. Inače organizacija protesta odvijala se putem društvenih mreža.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Svetomir Nikolić – Foto Džimi

Svetomir Nikolić zvani Džimi preminuo je od posledica korona virusa  u  svojoj 60. godini. Nikolić je rođen u Vranju 1961. godine, gde je završio i...