6.2 C
Vranje
utorak, 26 oktobra, 2021
NaslovnaVestiDruštvoRUSKI EKSPERTI: Mere dobre, ali građani ne nose maske

RUSKI EKSPERTI: Mere dobre, ali građani ne nose maske

Medicinski tim Ruske federacije u kome su eksperti epidemiolozi, kao i drugi lekari kliničari boravi danas u Vranju. Njihov prvi utisak koji su izneli na sastanku u gradskoj upravi je takav da je grad preduzeo dobre mere, ali da građani ne nose maske.

To je bio njihov prvi utisak, kažu da su videli dosta ljudi na ulicama koji ne nose maske i to im se nije dopalo. Sa druge strane predočili smo im mere koje su od početka pandemije preduzete i time su bili zadovoljni- kaže za VOM gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković

Na sastanku koji je upriličen u gradskoj upravi razmatrana je trenutna epidemiološka situacija na teritoriji grada  kao i sve aktivnosti i mere u cilju sprečavanja širenja virusa Covid 19 preduzete od strane Gradskog štaba za vanredne situacije i lokalnog Kriznog štaba za suzbijanje i sprečavanje širenja korona virusa.

Nakon sastanka, ruski tim lekara obišao je Covid ambulante (bivši ATD), a potom i odeljenja u okviru vranjskog Zdravstvenog centra, na kojima su smešteni pacijenti oboleli od korona virusa.

Buy Me A Coffee

Popularno

GABRIJELA TASIĆ – ADŽIĆ: Njena sreća je tri puta veća

Biti majka je, kako sve žene koje jesu majke kažu, blagoslov i sreća. Medicinska sestra Gabrijela Tasić - Adžić je pre  sedam godina najpre...