2.9 C
Vranje
subota, 3 decembra, 2022
NaslovnaVestiDruštvoSmenjen direktor Komrada

Smenjen direktor Komrada

Na sednici skupštine grada u prilično mučnoj atmosferi većinom glasova smenjen je Momir Stojilković Moša sa mesta direktora Javnog preduzeća „Komrad“ u Vranju. Na istoj sednici za v.d. direktora izabran je  Zoran Dimitrijević, diplomirani ekonomista iz Vranja.

Nakon što je iznet predlog o njegovoj smeni, Momir Stojilkovic je za skupštinskom govornicom izneo svoj stav o navodnoj političkoj smeni, koja neme veze sa tim kako je obavljao posao.

Imam podršku radnika preko 90 posto njih je potpisalo peticiju, imam podršku čak i građana Vranja koji su pokrenuli peticiju. Đubre se iznosi ne u danu nego u satu, osim u vreme praznika. Građani to znaju da cene.

On je podsetio da je izveštaj o radu JKP Komrad jednoglasno usvojen na sednici Skupštine grada pre petnaestak dana kao i da je čak „javno pohvaljen“.

Usledili su pritisci na radnike, kako ne bi mogli da dođu i podrže me. Građani Vranja žele da ovaj grad vode Vranjanci, a ne ljudi iz Surdulice i Banje. Ja znam šta je stranka, tražio sam stranačku odluku o mojoj smeni, ali je nisam video. Reč je o samovolji jednog čoveka – rekao je Stoilković.

Sada već bivši direktor je naglasio da je činjenica da jedno malo komunalno preduzeće prošle godine uložilo puno u vozila i mehanizaciju, te da u ovom trenutku ima 30 miliona dinara na računu govori više od bilo čega.

Za vreme njegovog izlaganja u skupštinskoj sali je zavladao muk. Mnogi odbornici su izlaganje pratili spuštenih glava.

Nakon njega gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković, rekao je da je izlaganje Stoilkovića patetično i rekao da svako treba da snosi odgovornost za svoj rad.

Preduzeće kojim je Stoilković rukovodio duže vreme nije funkcionisalo kako valja, što je kulminiralo u vreme praznika kada su slike punih kontejnera, nekošene trave i loše higijene grada preplavile društvene mreže, a to je bila samo kap koja je prelila čašu – rekao je Milenković, a njegovo izlaganje ispraćeno je aplauzom odbornika.

Nakon smene Stojilkovića, odbornici su većinom glasova izabrali za novog vršioca dužnosti Zorana Dimitrijevića.

Reč je o čoveku koji je ranije radio u Jedinstvu, Royal banci, a najveći deo profesionalne karijere proveo je u Simpu, gde je zaposlen od 1996. godine.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

ANDRA JOVANOVIĆ: Bioskop si je bioskop, pozorište je pozorište

Bioskop u Vranju prošao je kroz bogatu istoriju dugu skoro 110 godina. O nekim prošlim vremenima i istoriji bioskopa, razgovarali smo sa poslednjim direktorom...

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru

Oduzeta veća količina rezanog duvana