6.9 C
Vranje
četvrtak, 8 decembra, 2022
NaslovnaVestiDruštvoTijani iz Vranja je potrebna naša pomoć

Tijani iz Vranja je potrebna naša pomoć

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Tijanu Stojiljković (1988), mladu majku iz Vranja kako bi nastavila lečenje u Rusiji.

Prvi intenzivan bol u kolenu koji je trajao nekoliko meseci  Tijana je osetila 2013. godine. Iste godine uradila je detaljne preglede koji su odmah ukazali na dijagnozu  (G 35 – Sclerosis Multiplex ) bolest centralnog nervnog sistema gde imuni sistem napada sopstvena tkiva. Oboleli od ove bolesti mogu da izgube sposobnost samostalnog hoda ili hoda uopšte.

Tijani je nakon dijagnostikovanja bolesti dobila terapiju dostupnu u našoj zemlji i koristila je do 2016. godine kada je lečenje prekinuto zbog trudnoće.

U toku trudnoće imala je pogoršanje bolesti i primala je pulsnu terapiju 5 dana. Nakon porođaja primila je još 2 pulsne terapije, a godinu dana nakon toga još 3.

Svi ovi tretmani nisu doveli do boljitka i bolest je nastavila sa progresijom.

Saznanje da u Rusiji postoji klinika koja izvodi tretmane matičnim ćelijama sa stopom uspešnosti od 95% kod obolelih u ovoj fazi bolesti dala je Tijani nadu da će ponovo moći da stane na svoje noge.

Porodica je dosadašnje lečenje finansirala sama i iscrpela sva sredstva pa se obraćaju svim humanim ljudima da im pomognu svojim donacijama kako bi Tijana što pre nastavila sa lečenjem u inostranstvu.

Sredstva su joj potrebna za HSCT tretman, putne troškove i troškove smeštajau toku lečenja.

Za Tijaninu pobedu, angažovali su se brojni Vranjanci koji od danas apeluju na svoje prijateje da se priključe prikupljanju sredstava. Potrebno je 6.300.000 dinara i do sada je prikupljeno 103.000 dinara i 70 evra.

Tijani se može pomoći uplatom na  dinarski račun 160-6000001468186-67  ili na devizni račun 160-6000001468201-22, kao i slanjem SMS poruke sadržine 1348 na broj telefona 3030.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Izložba slika „Sila je sa nama“ Dr Miladina Otovića iz...

U Galeriji Narodnom muzeja u Vranju u četvrtak, 24. novembar 2022. godine, sa početkom u 18 sati biće otvorena izložba slika vrsnog umetnika iz...

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru