-4 C
Vranje
sreda, 19 januara, 2022
NaslovnaVestiDruštvoVeliki uspeh Gimnazijalaca u košarci

Veliki uspeh Gimnazijalaca u košarci

Učenici vranjske Gimnazijepostigli su uspeh  na međuokružnom takmičenju u košarci koje održano u  Vranju u Hali  sportova. Naime, konkurencija ekipa je bila jaka učestvovale su ekipe iz Leskovca, Pirota, i Pčinjskog okruga i svaku utakmicu Gimnazijalci su dobili, a finalu su u drmatičnoj završnici pokazali borbenost, znanje, i iskustvo i pobedili ekipu iz Leskovca. Ta pobeda im je donela  prvo mesto i plasman na Olimpijadi koja će biti održana u maju mesecu, u Novo Sadu.

Pobednička ekipa Gimnazije u sastavu : Vukašin Antić ( kapiten), Vukota  Veličković,Ivan Marčić,Mateja  Arsić, Strahinja  Krstić, Vuk Stamenković, Velјko  Jovanović, Nikola  Savić, Dušan Filipović, Lazar  Stojilјković,Vukota  Stojković,Nikola Filipović, i profesor Akeksandar Stanojković.

Pre svega bih se zahvalio predivnoj publici koja je sve vreme bila podrška našem timu i u takvoj divnoj atmosferi  pobeda je bila neminovna. Ovi  momci su ponos naše škole, i Grada i ponosan sam na njih. Ostaje nam Olimpijada i još jedno takmičenje u jakoj konkurenciji i osvajanje medalјe – kaže profesor Aleksandar Stanojković.

Kapiten ekipe Vukašin Antić kaže da je njihov put do olipijade i nije bio toliko težak, ako se izuzme utakmicu sa Leskovcem.

Za najbolјeg igrača turnira proglašen je  Vukota Veličković, takođe učenik ove škole

Prezadovolјan sam našim uspehom , čestitao bih celoj ekipi ikoja je dala sve od sebe i podjednako učestvovala i mom uspehu. Zadovolјstvo je biti deo ovog tima – kaže ovaj mladi sportista.

Direktorka Suzana Mišić, kaže da je ovo potvrda velikog truda i rada i velika spremnost i uspeh gimnazijalaca koja zaista  imaju  vodeću ulogu  u školskom  sportu.

Buy Me A Coffee

Popularno

Zgažene ovce kod sela Pavlovac

Kod sela Pavlovac na regionalnom putu, kod skretanja za selo Rataje kako javljaju čitaoci VOM -a desila se saobraćajna nezgoda kada je vozač Golf...

Zgrada Stare Hirurgije u novom ruhu