13.7 C
Vranje
petak, 7 oktobra, 2022
NaslovnaVestiDruštvoVeliki uspeh učenika vranjske Gimnazije

Veliki uspeh učenika vranjske Gimnazije

Učenici Gimnazije“ Bora  Stanković“ u Vranju postigli su veliki uspeh na Republičkom takmičenju u Sremskim  Karlovcima na Književnoj olimpijadi u kategoriji  svih gimnmazija i učenika srednjih škola,osvojivši čak  osam republičkih mesta.

Ekipa profesora i učenika prvog, drugog i trećeg  razreda uzeli su dva prva mesta, tri druga, i tri treća mesta.

Prvo mesto osvojile su  Anastasija  Janjić, učenica trećeg razreda i Teodora  Stojković, učenica trećeg razreda

Drugo  mesto pripalo je Marti Stojanović, učenici prvog razreda, Jeleni  Antić učenici trećeg razreda i Tei  Strize, učenici trećeg razreda. Treće mesto osvojile su učenice Natalija  Dimitrov, uenica prvog razreda, Jovana  Stojević i  Milica  Stanković, učenice trećeg razreda.

Od deset učesnika osam je osvojilo visoki plasman ,  a  ostale dve učenice su osvojile peto i šesto mesto.

Bilo je jako lepo i prijatno i uspešno nedelјno popodne u Sremskim  Karlovcima za učenike i peofesore. Ponosna  sam na svoje učenike koje suosvojenim mestom, i ove godine  dokazale  da su istrajnost i posvećenost  u radu uvek isplative. Svaka nagrada prija, i predstavlјa  najbolјu motivaciju za dalјi rad, ali i obavezuje da budemo bolјi –   kaže profesorka  Jelene  Cvetković.

Prema rečima Suzane Mišić Stanković, direktorke najelitnije obrazovne ustanove u gradu Aktiv profesora  srpskog jezika i književnosti u Vranjskoj gimnaziji godinama unazad beleži najveće raezultate, rad profesora je, itekako zapažen na nivou  Republike i svaka godina je sa posebnim rezultaima koji profesori ostvaruju u radu sa učenicima.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Najzanimljiviji svadbeni običaji u Srbiji

Venčanje dvoje ljudi prema tradicionalnom shvatanju predstavlja ovekovečenje iskonske ljubavi, a brak se smatra jednom od Svetih Tajni. Skladno tome, na našem području su...

Rock festival ,,Downhill“ u Vranju

Mladić iz Vranja oduzeo sebi život

IN MEMORIAM: Zoran Ljubisavljević