Završen konkurs za nagradu „Slađana Veljković“

189

Konkurs za novinarsku nagradu „Slađana Veljković“, završen je 15. juna u ponoć, do kada je pristiglo ukupno 38 predloga, saopštio je Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost. 

Tehnički su uslove konkursa ispunila 24 predloga, od kojih će stručni žiri izabrati najbolje u tri kategorije: najbolja reportaža, najbolji novinarski poduhvat i najbolja uređivački rad u lokalnim medijima.

Prerano preminula novinarka Slađana Veljković, svojim reportažama objavljenim u dnevnom listu Večernje novosti , gde je do svoje smrti radila kao dopisnik iz Pčinjskog okruga , ostavila je neizbrisiv trag naročito u živopisnim reportažama i ljudskim pričama.

Nagrada za najbolji uređivački rad dodeljuje se kao omaž njenom uređivačkom radu u nedeljniku „Vranjske“

Slađana Veljković je živela za junake svojih priča, svojim pisanjem pokretala je sve institucije kako bi pomogla onima kojima je pomoć potrebna, zbog toga se dodeljuje nagrada novinarima koji su uspeli da svojim izveštavanjem pomere granice novinarstva.

U žiriju su prve godine eminentni stručnjaci iz televizije, online i štampanih medija. Imena dobitnika biće saopštena 5. jula, a nagrade u vidu novčanog iznosa i plakete biće uručene 8. jula, kada će u Galeriji Narodnog univerziteta biti otvorena i izložba fotografija „Jedna karijera u 50 slika“.

Podsećamo, da je sponzor ovogodišnjeg novčanog dela nagrade je British American Tobacco iz Vranja, kompanija koja  pored investicija u sopstvenu proizvodnju  intezivno investira i u društveno odgovorne projekte.