24.9 C
Vranje
petak, 30 septembra, 2022
NaslovnaVestiHronikaHAPŠENJE U GRADSKOJ UPRAVI: Službenica se sumnjiči za falsifikovanje potpisa

HAPŠENJE U GRADSKOJ UPRAVI: Službenica se sumnjiči za falsifikovanje potpisa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odelјenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odelјenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su danas  M. M., službenicu Gradske uprave zbog sumnje da je izvršila krivično delo zloupotrebe službenog položaja.

Ona se tereti da je sačinila fiktivan zapisnik o saslušanju suseda u kojem je konstatovala da je prisutna osoba čiji je potpis na zapisniku falsifikovan, a zapravo je u tom periodu ta osoba bila na lečenju, a čitav slučaj desio se u novembru 2020. godine.

Kako se sumnja, ona je navedeni zapisnik upotrebila radi preparcelacije katastarske parcele i dobijanja rešenja Skupštine grada Vranje, da bi 528 metara kvadratnih zemlјišta koje pripada javnoj svojini grada pripalo za novčanu naknadu drugom licu.

Osumnjičena je, uz krivičnu prijavu, privedena nadležnom tužilaštvu. Gradsko rukovodstvo se  ovim povodom oglasilo saopštenjem za javnost, sa idejom da demantuje „pojedine medije“  i da kažu da je Gradska uprava  protiv imenovane službenice pokrenula disciplinski postupak zbog povrede radne dužnosti. U disciplinskom postupku utvrđena je povreda radne obaveze i izrečena disciplinska mera.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Najzanimljiviji svadbeni običaji u Srbiji

Venčanje dvoje ljudi prema tradicionalnom shvatanju predstavlja ovekovečenje iskonske ljubavi, a brak se smatra jednom od Svetih Tajni. Skladno tome, na našem području su...

Rock festival ,,Downhill“ u Vranju

Tijani iz Vranja je potrebna naša pomoć