20.2 C
Vranje
utorak, 5 jula, 2022
NaslovnaVestiHronikaSASLUŠANA ŽENA SA NOŽEM IZ VRANјSKE SUDNICE: Smenjeni rukovodilac pravosudne straže

SASLUŠANA ŽENA SA NOŽEM IZ VRANјSKE SUDNICE: Smenjeni rukovodilac pravosudne straže

Žena  osumnjičena da je sečivom tokom suđenja na ročištu u vranjskom Osnovnom sudu, povredila drugu ženu, inače suprotnu stranku u postupku, izjavila je u subotu pred Višem javnim tužilaštvom u svojoj odbrani da „nije imala nameru da ubije oštećenu“.

Ona je ispričala da sa suprostavlјenom stranom već ima privatnu tužbu i protivtužbu pred Osnovnim sudom u Vranju, zbog krivičnog dela laka telesna povreda. Dodala je još da je tom prilikom u sudnici „bila isprovocirana“, kao i da „predmetni nož (kojim su nanete povrede) stalno nosi sa sobom“. Postupajući zamenik Višeg javnog tužilaštva u Vranju predložio je sudiji za predhodni postupak Višeg suda da se prema osumnjičenoj kojoj se stavlja na teret  pokušaj ubistva odredi pritvor.

Zbog incidenta koji se dogodio u četvrtak u Osnovnom sudu u Vranju, kada je jedna od stranaka sečivom nanela povrede drugoj strani u postupku tokom trajanja glavnog pretresa, predsednica suda Dragana Stanković Tasić smenila je rukovodioca pravosudne straže i na njegovo mesto postavila drugog člana sudskog obezbeđenja.

Predsednica suda je, takođe, inicirala pokretanje disciplinskog postupka kako bi se utvrdila disciplinska odgovornost rukovodioca pravosudne straže i pravosudnog stražara koji je 26. maja bio određen da poslove iz opisa svog radnog mesta obavlјa u prizemnom delu zgrade gde je postavlјen metal detektor i da obavlјa kontrolu prolaska lјudi kroz metal detektor.

Buy Me A Coffee

Popularno

VRANJE REKLO HVALA JEDNOM OD NAJVEĆIH DOBROTVORA: Ulica Džona V. Frotingama

Na inicijativu žena okupljenih oko neformalne grupe Ženski solidarni front Vranje i Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) iz Vranja, a koja...

MILENA ŠKARIĆ: Nečije malo, nekome puno znači