NaslovnaVestiHronikaSprečeno krijumčarenje preko 100 kilograma  ''grickalica'' i stomatološke opreme

Sprečeno krijumčarenje preko 100 kilograma  “grickalica“ i stomatološke opreme

U saradnji policije i carine na na graničnom prelazu Preševo sprečen je pokušaj krijumčarenja preko 100 kilograma raznih “grickalica“, ali i značajna količina stomatološke opreme, saopštila je Uprava carine

Prvi slučaj otkriven je u ponedeljak u popodnevnim časovima na ulazu  u zemlјu, kada su carinici detalјno pregledali kamion makedonskih registarskih oznaka kojim je upravlјao 45-godišnji makedonski državlјanin albanske nacionalnosti.

Vozač je carinskom službeniku rekao da nema ništa da prijavi sem 23 tone lima u koturima koje prevozi kao tovar kamiona.

Međutim, ispod ležaja u kabini ovog teretnjaka bila je sakrivena razna stomatološka oprema i materijal među kojom su se našle igle za zubne nerve, sprej za desni, cement za plombiranje zuba, brizgalice, gumice za poliranje zuba itd.

U izjavi datoj nakon otkrivanja prekršaja, vozač je naveo da je robu preuzeo u Skoplјu i da je istu trebalo da preda osobi u Hrvatskoj.

Kako je reč o stranom državlјaninu, prekršaj je procesuiran po hitnom postupku, a sud je doneo odluku da se prekršilac novčano kazni, kao i da se roba otkrivena u prekršaju trajno oduzme.

Nekoliko sati kasnije, u večernjim časovima, na istom prelazu carinici su sprečili i pokušaj krijumčarenja 109 kilograma raznih “grickalica“.

Carinska službenica koja je radila na ovom slučaju, odlučila je da pregleda naizgled prazan kamion domaćih registarskih oznaka kojim je upravlјao srpski državlјanin.

Ubrzo se pokazalo da je ta odluka bila ispravna, jer je vozač kamiona u paletarniku pokušao da sakrije 50 kilograma pikant kikirikija, 20 kilograma leblebija, 11 kilograma sušene brusnice i 28 kilograma čokoladnih dražeja.

Pošto je vozač državlјanin Srbije, kompletan predmet je predat carinarnici Niš na dalјu nadležnost, a neprijavlјena roba je privremeno zadržana.

Buy Me A Coffee

Popularno

VELIKI POŽAR U NASELJU RAŠKA: Gori kuća!

U naselju Raška večeras je izbio požar, javljaju naši reporteri, a sudeći prema prvim informacijama gori kuća. Požar je izbio na krovu kuće u...

HAPŠENJE ZBOG DROGE: Akcija „Gnev“ u Vranju

Predavanje na temu Glumačka pedagogija u Srbiji