2.9 C
Vranje
nedelja, 4 decembra, 2022
NaslovnaVestiHronikaU petak nastavak suđenja Dejanu Nikoliću - Kantaru

U petak nastavak suđenja Dejanu Nikoliću – Kantaru

Drugo ročište na glavnom pretresu u Osnovnom sudu u Vranju u predmetu tužbe protiv Dejana Nikolića Kantara za pretnje OK radiju biće održano u petak 30. septembra. Podsećamo da optužnica Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju tereti Nikolića za pretnje OK radiju i ugrožavanje sigurnosti vlasnice Olivere Vladković i zaposlenih u ovoj medijskoj kući.

Prvo ročište na glavnom pretresu održano je u Osnovnom sudu u Vranju 16. avgusta, kada su salušani optuženi Nikolić i još dvojica osumnjičenih, zamenik osnovnog javnog tužioca i vlasnica OK radija i zaposlena finansijska direktorka.

Podsećamo, tog dana ispred zgrade Osnovnog suda u Vranju okupilo se nekoliko stotina građana koji su pružili podršku Dejanu Nikoliću, noseći transparente i uzvikujući „pravda za Kantara“.

Na suđenju će posmatrači biti i Miroslav Janković iz OEBS -a, kao i predstavnici Stalne radne grupe za bezbednost novinara Stevan Ristić Asocijacija medija, Marija Babić NUNS, Slobodan Radičević UNS i Radna grupa Vlade Srbije, kao i Marko Somborac, potpredsednik NUNS – a koji će u kafeu No comment crtati Vranjance koji to žele za prilog koji bi donirali za pomoć radiju.

Ova akcija realizovaće se po završetku suđenja, kada će se u Kafeu razgovarati o samom suđenju i svim drugim događajima vezanih za pretnje OK radiju, izostanak rušenja nelegalno izgrađenog objekta, kao i o drugim slučajevima.

 

 

 

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

ANDRA JOVANOVIĆ: Bioskop si je bioskop, pozorište je pozorište

Bioskop u Vranju prošao je kroz bogatu istoriju dugu skoro 110 godina. O nekim prošlim vremenima i istoriji bioskopa, razgovarali smo sa poslednjim direktorom...

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru

Oduzeta veća količina rezanog duvana