-4.4 C
Vranje
četvrtak, 20 januara, 2022
NaslovnaVestiKulturaIzložba fotografija „Spavači“ Danice Trajković

Izložba fotografija „Spavači“ Danice Trajković

U Galeriji Narodnog muzeja, ljubitelji umetničke fotografije mogu od sutra 16. decembra pogledati izložbu fotografija „Spavači“ Danice Trajković, fotografa iz Gnjilana koja živ i radi u Beogradu.

Izložbu fotografija “Spavači“ čini serija od 22 vrhunske digitalne crno-bele fotografije nastale tokom protekle dve godine.

Autorka uglavnom beleži pojedince zatečene u trenutku kratkog predaha ili prinudnog odmora, i neretko utonule u san.

Fotografisani u različitim državama, gradovima, mestima i situacijama, “spavači“ su deo postavke koju je aranžirao sam život.Samim tim dualnost prikaza je očekivana ali i iznova intrigantna jer je neponovlјiva u sveopštoj prolaznosti, navodeći na mnoga pitanja  kako samu autorku tako i posmatrača – rekao je  diplomirani slikar Marion Dedić o izložbi.

Danica Trajković rođena je 1988. godine u Gnjilanu. Odrasla je u Kosovskoj Kamenici, a živi i radi u Grockoj. Svojim fotografijama  želi posmatraču da prenese momenat, lepotu i emociju iđenu kroz objktiv. Motivaciju pronalazi u lјudima iz okruženja, njihovoj energiji i osećanjima.Najviše je zanima  dokumentarna i koncertna fotografija a trenuto se bavi istraživanjem konceptualne umetničke fotografije.

Autorske dokumentarne fotografije objavlјivane su u raznim štampanim i elektronskim medijima. Fotografiše na muzičkim festivalima i mnogobrojnim koncertima domaćih i stranih muzičara kao fotoreporter portala ’’Rokpokret’’ i ’’Metal portal’’. Zvaničan fotograf međunarodnog projekta Wom Com u periodu oktobar 2017 – februar 2019. Fotograf inventara i pripreme stalne postavke Legata Aleksandra Kostića u Grockoj. Od 2018. Učestvuje u organizaciji najmasovnijije fotografske manifestacije u  zemlјi “’Beogradski mesec fotografije“ kao PR asistent.

Izložba će biti otvorena u 15 sati u maloj sali Galerije i trajaće do 25. decembra 2020. godine. Podsećamo da Galerija Narodnog muzeja Vranje radi svakog dana od 8 do 16 sati, nije otvorena za posetioce  vikendom.

U cilјu sprečavanja zaražavanja COVID-19 mole se svi posetioce Galerije Narodnog muzeja  da nose maske prilikom boravka u Izložbenom salonu, da dezinfikuju ruke na ulazu, drže rastojanje od dva metra i, u slučaju potrebe, u skladu sa preporukom osoblјa Galerije, sačekaju svoj red za obilazak izložbe ukoliko je u Galeriji veći od 5 posetilaca.

Buy Me A Coffee

Popularno

EPILOG NESREĆE KOD PAVLOVCA: Teško povređen čоbanin, sedamnaest ovaca preminulo

U saobraćajnoj nesreći koja se juče popodne desila kod sela Pavlovac, gde je vozač Golf - pokosio više ovaca, povređen je i čobanin (1964)...

Zgažene ovce kod sela Pavlovac

Zgrada Stare Hirurgije u novom ruhu

IN MEMORIAM: Branimir Bane Nedeljković