0.1 C
Vranje
ponedeljak, 25 oktobra, 2021
NaslovnaVestiKulturaIzložba o kojoj se priča: SVETE ŽENE

Izložba o kojoj se priča: SVETE ŽENE

U Galeriji Narodnog univerziteta u Vranju, danas sa početkom u 15 časova, biće otvorena izložba umetnice Marije Vukosavlјević iz Beograda pod nazivom „Svete žene“.

Izložene ikone su rađene u tehnici veza na recikliranim materijalima koji su nekada upravo bili deo odeće žena koje su na određen način odbacile starog čoveka i ogrnule se haljinama vrline i dobrih dela. Odbačeni svileni kostimi, košulje i haljine sada poprimaju novi oblik i umesto nekadašnje svetovne dobijaju duhovnu ulogu.

Umetnica Marija Vukosavlјević, primenjeni umetnik, rođena je 05.12.1979. godine u Valјevu. Diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Član je ULUPUDS-a. Realizovala je mnoge projekte u vezu, u crkvama i manastirima širom naše zemlјe i mnoge druge plaštanice, ikone, odežde u Grčkoj i Ruskoj crkvi. Autor je velikog broja samostalnih izložba, učestvovala je i izlagala na mnogim grupnim izložbama.

Zaimteresovani postavku mogu videti do 27. marta.

Buy Me A Coffee

Popularno

GABRIJELA TASIĆ – ADŽIĆ: Njena sreća je tri puta veća

Biti majka je, kako sve žene koje jesu majke kažu, blagoslov i sreća. Medicinska sestra Gabrijela Tasić - Adžić je pre  sedam godina najpre...

Fabrika Hanibal proširuje tim saradnika