6.2 C
Vranje
sreda, 27 oktobra, 2021
NaslovnaVestiKulturaJelica Greganović gost Književne kolonije

Jelica Greganović gost Književne kolonije

Spisateljica, novinarka i blogerka Jelica Greganović za koju kažu da je žena nepresušnog duha i svojim pisanjem uspeva da izmami osmeh biće gost ovogodišnje Književne kolonije koju tradicionalno organizuje Javna ustanova Narodni univerzitet.

Jelica Greganović je rođena 1964. godine u Kragujevcu. Od 1984. godine se bavi novinarstvom. Važi za najčitaniju srpsku blogerku koja svoje priče objavljuje na VIP Blogu B92, kao i na blogu izdavačke kuće Laguna.Do sada je objavila  osam zbirki humorističkih priča: Priči nikad kraja, Samo da ti kažem, Od reči do reči, Ispod sedmog neba, Ljubav i druge sitnice, Osmeh za svaki dan, Zovem se Mama i Zovem se Mama 2, kao i knjigu za najmlađe čitaoce Mravac Mrav. Udata je, majka troje dece i živi i radi u Beogradu.

Gost Književne kolonije 2018  biće i Boško Lomović, najnagrađivaniji savremeni srpski književnik. Boško Lomović je profesor srpskohrvatskog jezika i književnosti, a po zanimanju novinar i književnik, koji je do sada objavio preko 20 zbirki pesama za decu i odrasle, romana i pripovedaka.  Pesme i priče su mu objavlјene u listovima i časopisima na slovačkom, jermenskom, rumunskom, bugarskom, makedonskom, turskom, engleskom  i mađarskom jeziku.

Svakako će za uživaoce i poštovaoce književne reči prava poslastica biti i gostovanje književnice Brankice Damjanović, koja iza sebe ima 20 godina radila na televiziji.  Poslednjih godina posvećena je pisanju. Do sada je objavila sedam naslova. Knjiga „Ne bih ovo mogla bez tebe“ nagrađena je priznanjem Novosadskog književnog kluba za najbolje prozno ostvarenje u 2015. godini. Majka je dvoje djece. Živi i radi u Beogradu.

Program Književne kolonije 2018. osmišljen je tako da u njemu učestvuju najpoznatiji, najnagradjivaniji i najčitaniji savremeni srpski književnici. Zbog obelezavanja značajnih istorijskih datuma početkom decembra, ovogodišnja Kolonija biće održana tokom poslednje nedelje novembra 2018. u Svečanoj sali Gimnazije i maloj sali Galerije Narodnog univerziteta.

Buy Me A Coffee

Popularno

GABRIJELA TASIĆ – ADŽIĆ: Njena sreća je tri puta veća

Biti majka je, kako sve žene koje jesu majke kažu, blagoslov i sreća. Medicinska sestra Gabrijela Tasić - Adžić je pre  sedam godina najpre...