Naslovna Vesti Kultura Nova knjiga Nenada Petrovića "Rajski ožiljak"

Nova knjiga Nenada Petrovića „Rajski ožiljak“

Knjiga odabranih priča pod nazivom „Rajski ožiljak“ novo je književno ostvarenje Vranjanca Nenada Petrovića koji u svom bogatom stvaralaštvu iza sebe ima devet književnih ostvarenja.

Nadam se da će nova knjiga odabranih priča „Rajski ožiljak“ naići na dobar odziv kod čitalaca barem onoliki na koji su naišli mojih šest romana i dve knjige priča – kaže autor.

Knjiga odabranih priča „Rajski ožiljak“, posebno je zanimljiva i po tome što je u istim koricama i prevod na esperanto jezik.

Sa diskretnim naznakama erotskog i sa značajnim udelom istorijskog u pripovednom postupku, ove priče idu u red onih moderno pisanih proznih knjiga koje nanovo ispituju sukob erosa i tanatosa, odnosno udeo satanskog u trajućem uvelikodehumanizovanom život i svetu – napisao je u pogovoru književni kritičar Mileta Aćimović Ivkov.

Odabrane priče je preveo pančevački novinar Zlatoje Martinov, a izdavač je Udruženje za kulturu i povezivanja „Most art Jugoslavija“.

Autor: Radoman Irić

Buy Me A Coffee

Popularno

Ana Ilić iz Vladičinog Hana dobitnica svetskog priznanja „crni biser“

Ana Ilić iz Vladičinog Hana diplomirani filozof, pesnikinja i kreativac koji pravi neverovatan spoj umetnosti i filozofije, koja nakon završenog fakulteta živi i radi...
COVID-19

KRIZNI ŠTAB: Vikend poluzatvoren, cvećare rade zbog Zadušnica

policija

Polio tasta benzinom i zapalio ga

Pronađena bomba u porodičnoj kući u Surdulici