13.8 C
Vranje
utorak, 24 maja, 2022
NaslovnaVestiKulturaOtkazana "Uspavana lepotica"

Otkazana „Uspavana lepotica“

Predstava „Uspavana lepotica“ koja je trebalo da se danas igra u Omladinskom kulturnom centru (OKCE), otkazana je jer je ovaj prostor pretvoren u magacin, pa ne postoje uslovi za postavljanje scene.

Bojan Jovanović, umetnički rukovodilac vranjskog Pozorišta, kaže da nije reč o nikakvoj diverziji već o odnosu prema pozorištu.

Uprkos tome što radimo u nemogućim uslovima, mi nikada nismo otkazali ni jednu predstavu. Igrali smo i za dva studenta. To je naš odnos prema publici, a sa druge strane ovo je drugi put ovog meseca da otkazujemo ovu predstavu zbog nedostatka uslova za rad – pojašnjava Jovanović za VOM. Iza ove odluke stoji ceo kolektiv pozorišta.

On objašnjava da su dečje predstave gledanije i posećenije od onih koje se igraju na večernjoj sceni u Domu vojske, te da ansambl pozorišta izražava žaljenje jer je najmlađa publika ostala uskraćena za izvođenje predstave.

Od 2012. godine nakon što je zgrada pozorišta Bora Stanković izgorela u podmetnutom požaru, pozorišni život se odvija na alternativnim scenama Omladinskog kulturnog centra i Doma vojske.

Buy Me A Coffee

Popularno

PČINJSKI OKRUG: 15 pozitivnih na koronavirus

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju od 247 juče obrađenih uzoraka iz Pčinjskog okruga, ukupno je  kod 15 osoba potvrđen...