5.5 C
Vranje
četvrtak, 2 decembra, 2021
NaslovnaVestiKulturaPredstava "Ana Karenjina" najbolja na Borinim pozorišnim danima

Predstava „Ana Karenjina“ najbolja na Borinim pozorišnim danima

Nagrada stručnog žirija  za najbolјu u predstavu u celini, na 41. Borinim pozorišnim danima pripala je novosadskom pozorištu Ujvideki Szinhaz za predstavu “Ana Karenjina”.

Nakon odgledane poslednje takmičarske predstave, na 41. Borinim pozorišnim danima , noćas je saopštena odluka stručnog žirija koji je zasedao u  sastavu Milena Pavlović, glumica, Vladimir Lazić, reditelј i Zoran Maksimović, teatrolog.

Stručni žiri je pored nagrade za najbolјu predstavu dodelio i nagradu  za najbolјu mušku ulogu koju je dobio Arpad Mesaroš, za ulogu Vronskog, u predstavi „Ana Karenjina“, Novosadskog pozorišta Ujvideki Szinhaz

Nagrada „Borisav Stanković“, za najbou žensku ulogu pripala je Marti Bereš, za ulogu Ane Karenjine, u predstavi „Ana Karenjina“, Novosadskog pozorišta Ujvideki Szinhaz Nagrada  za dramaturgiju  pripala je  ansamblu Regionalnog pozorišta Novi Pazar i Zlatku Pakoviću, za dramatizaciju romana „Ako dugo gledaš u ponor“, Enesa Halilovića

Nagrada „Radoslav Radivojević“, za najbolјu predstavu po oceni publike , pripala je takođe  regionalnom pozorištu iz Novog Pazara za predstavu „Ako dugo gledaš u ponor“.

Novopazarski ansambl prvi je dobitnik novoustanovljene nagrade koja nosi ime nekadašnjeg upravnika vranjskog pozorišta i osnivača Borinih pozorišnih dana, Radoslava Radivojevića. Nagrade laureatima biće uručene večeras, poslednjeg dana festivala, kada će u čast nagrađenih glumci Narodnog pozorišta Priština izvesti predstavu ,,Placebo“, po tekstu Aleksandra Jugovića u režiji Isidore Goncić.

U takmičarskom programu festivala  nije se našla Nečista krv Narodnog pozorišta u Beogradu kojom je festival trebalo da bude otvoren  jer je otkazana  zbog bolesti člana ansambla.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Saša Stojković – Babačko

U ranim jutarnjim satima u niškom Kliničkom centru, nakon kraće bolesti u Nišu u 58. godini preminuo je vlasnik i glavni i odgovorni urednik...

Epidemiološki presek: Manje obolelih, dvoje preminulih

Zdravstveni centar dobio novi savremeni skener