20.2 C
Vranje
utorak, 5 jula, 2022
NaslovnaVestiKulturaProjekcija filma „Dugo putovanje u rat“ u Biblioteci

Projekcija filma „Dugo putovanje u rat“ u Biblioteci

U organizaciji udruženja DOK Srbija i Filmskog centra Srbije, a u okviru programa Dan domaćeg filma, u sredu 30. januara od 19 časova, u biblioteci „Bora Stanković“ u Vranju biće prikazan film „Dugo putovanje u rat“ Miloša Škundrića.

Film se bavi uzrocima Prvog svetskog rata i zasnovan je na intervjuima sa najeminentnijim svetskim istoričarima, kao što su Hju Strahan, Džon Rul, Anika Mombauer, Dominik Levin, Lotar Hubelt, Žan Žak- Beker, Oleg Airapetov, Dušan Bataković i drugi. Ovaj dokumentarni triler preko dvorova i kabineta predsednika vlada, vodi gledaoca kroz zakulisne političke i vojne igre,  istovremeno analizirajući širi kontekst i donoseći i male, životne detalje situacija, u kojima se odlučivalo o sudbini Evrope.

„Dugo putovanje u rat“ je imalo svetsku premijeru na 65. Martovskom festivalu 2018 godine i prvi je dugometražni bioskopski film scenariste, producenta i reditelja filma Miloša Škundrića.

Projekcija filma je besplatna.

Trejler:

Film je prikazan u okviru nekoliko festivala: 65. Martovski festival (Beograd), Zlatni vitez (Rusija), Prvi kadar (Republika Srpska), a održane su i specijalne projekcije filma u Australiji, Francuskoj, Islandu, Japanu, Norveškoj, Finskoj i Grčkoj.

Buy Me A Coffee

Popularno

VRANJE REKLO HVALA JEDNOM OD NAJVEĆIH DOBROTVORA: Ulica Džona V. Frotingama

Na inicijativu žena okupljenih oko neformalne grupe Ženski solidarni front Vranje i Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) iz Vranja, a koja...

MILENA ŠKARIĆ: Nečije malo, nekome puno znači