-10.1 C
Vranje
utorak, 25 januara, 2022
NaslovnaVestiPolitikaKonstitutivna sednica: Vranje dobija jednostranačku vlast

Konstitutivna sednica: Vranje dobija jednostranačku vlast

U Skupštini grada danas sa početkom u deset sati biće održana konstitutivna sednica. Kako VOM nezvanično saznaje Srpska napredna stranka će samostalno formirati vlast.

Planirano je da se danas na sednici izabere gradonačelnik Vranja. Tu će funkciju kao i do sada obavljati dr Slobodan Milenković. Biraće se i predsednik Skupštine, i tu ne bi trebalo da bude iznenađenja, tako da će ovaj posao nastaviti da radi veterinar Dejan Tričković.

Odbornici Skupštine grada na današnjoj sednici izabraće zamenika gradonačelnika. Prema nezvaničnim saznanjima prva gradonačelnikova saradnica biće Zorica Jović, dosadašnja većnica za kulturu, informisanje, verska pitanja i obrazovanje.

Na konstitutivnoj sednici biće izabrani i članovi gradskog veća. Pored SNS -a u odborničke klupe danas će sesti i predstavnici Desnice, Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije.

Diskutabilno koliko će oni biti konstruktivna opozicija, jer se svi drže na „tankom ledu“, nadajući se da će naknadno postati deo vladajuće koalicije.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Dr Dušan Spasić

Čuveni hirurg iz Surdulice dr Dušan Spasić, koji je živeo i radio u Beogradu  preminuo je u svojoj 64.godini života. Rođen je 28. januara...

IN MEMORIAM: Vladimir – Vlada Ranđelović