6.9 C
Vranje
četvrtak, 8 decembra, 2022
NaslovnaVestiPolitikaPSG: Štednjom do stranačkog zapošlјavanja

PSG: Štednjom do stranačkog zapošlјavanja

Pokret slobodnih građana (PSG) Vranja, oglasio se danas saopštenjem za javnost, u kome govore o zapošljavanju ljudi u javnom preduzeću Novi Dom. Saopštenje prenosimo u celini bez ikakvih izmena i dopuna.

Odlaganjem početka grejne sezone, smrzavajući se u svojim stanovima ali, suprotno odluci gradske vlasti, i u školama, bolnicama i drugim institucijama, građani Vranja su uspeli da ostvare značajne ušede, što je v.d. direktoru JP „NOVI DOM“ Vranje (nelegalnom direktoru, jer mu je mandat istekao 10.06.2022. godine, o čemu se PSG već oglašavao) omogućilo upošlјavanje 3 lica u stalni radni odnos u ovom javnom preduzeću, a da prethodnonije dobio saglasnost za njihov prijem u radni odnos na neodređeno vreme niti Komisije Vlade RS, niti gradonačelnika grada Vranja.Naime, iako je zapošlјavanje u javnom sektoru odmrznuto od januara 2021. godine i dalјe postoje stroge kontrole i odgovarajuća procedura za prijem u radni odnos novih radnika. Zapošlјavanjem radnika S. B, K. S. i M. A. na neodređeno vreme (narodski rečeno – za stalno) nelegalni v.d. direktor JP „NOVI DOM“ Vranje postupio je suprotno odredbama Zakona o budžetskom finansiranju i protivno Uredbi Vlade RS, kojom se predviđa pribavlјanje saglasnosti za novo zapošlјavanje i dodatno radno angažovanje kod korisnika javnih sredstava a na osnovu mišlјenja Ministarstva finansija.Prijem novozaposlenih u JP „NOVI DOM“ Vranje izvršen je u potpunoj tajnosti, bez ikakvog javnog konkursa, bez znanja gradonačelnika Vranja a osim nepoštovanja zakonske procedure, prisutna je i izvesna doza nepotizma jer je jedno od lica zaposleno na ovakav način, u bliskim porodičnim odnosima sa nelegalnim direktorom ovog javnog preduzeća.
Članovi Pokreta slobodnih građana ali i svi slobodni građani grada Vranja, postavlјaju, iznova i iznova, ova dva pitanja:
1) Ko upravlјa ovim gradom, kada javna preduzeća sprovode odluke bez saglasnosti predstavnika osnivača, gradonačelnika grada Vranja?
2) Kada će se bahati predstavnici naprednjačke vlasti u gradu dovesti k poznaniju prava i konačno početi da poštuju zakonske i podzakonske akte, kao i odluke rukovodstva
grada?

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Izložba slika „Sila je sa nama“ Dr Miladina Otovića iz...

U Galeriji Narodnom muzeja u Vranju u četvrtak, 24. novembar 2022. godine, sa početkom u 18 sati biće otvorena izložba slika vrsnog umetnika iz...

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru